Atokiau nuo centrinio Pirmosios Melnragės paplūdimio ir bruzdesio norintys laiką praleisti ratuoti poilsiautojai turi gerokai pavargti, kol suras vietą savo automobiliui.

Nors ženklų, draudžiančių statyti mašinas, nėra, prie privačių namų ant šaligatvių bortų pripiešta geltonų, baltų linijų. Vienos – ištisinės, kitos – punktyrinės.

Šaligatvių borteliai nuspalvinti ne tik ties įvažomis į kiemus, bet ir palei tvoras.

Melnragės gyventojai tikisi, jog pamatę linijas į pliažą atvykę poilsiautojai pamanys, kad statyti mašinas šiose vietose draudžiama.

Automobilius, kad ir prie šaligatvių, ant kurių nėra linijų, palikę vairuotojai rizikuoja pakliūti į nemalonias situacijas. Pernai iš paplūdimio grįžusi klaipėdietė rado savo automobilį užstatytą. Buvo neįmanoma išvažiuoti.

Namo, prie kurio buvo palikta mašina, savininkas atėjo keikdamasis. Paaiškėjo, kad viena mašina, kuri trukdė išvažiuoti poilsiautojai, buvo jo, kitos – jo kaimyno. Merginai teko išklausyti keiksmų srauto, kaip ji drįsta mašiną palikti prie namo, nors tai draudžiančio daryti ženklo nebuvo.

Klaipėdos savivaldybės Transporto poskyrio vedėjas Rimantas Mockus tvirtino, jog asmenys, norintys atlikti horizontalų gatvių ženklinimą, turi kreiptis į savivaldybę, pateikti prašymą, jį suderinti su policija.

Anot jo, pastaruoju metu tokių prašymų nebuvo gauta. Be suderinimo ženklinti galima tik privačioje teritorijoje.
"Gal linijos yra likusios iš seniau. Tačiau abejoju, kad visos jos legalios. Dauguma linijų yra žmonių savivalė", – teigė vedėjas.

R.Mockus pabrėžė, kad savivaldybė atsisako geltonų linijų. Mieliau statomi ženklai. Tokios pozicijos laikosi miesto dailininkas. Geltonos linijos kenkia miesto įvaizdžiui.

Laikinai Klaipėdos kelių policijos biuro viršininko pareigas einantis Ramūnas Šideikis pasakojo, jog vasarą padaugėja pranešimų apie nevietoje pastatytas transporto priemones.

"Dabar mašinų ratų niekas neblokuoja. Eismo taisyklių pažeidimai fotografuojami. Tuomet aiškinamasi, kas automobilio savininkas", – komentavo viršininkas.