Moterys teigia, kad nuo 46 m. vyrai nustoja atidarinėti joms duris ir užleisti vietas atsisėsti sausakimšame autobuse. Nuo 46 m. prasideda ir kiti rūpesčiai – atsiranda žilų plaukų, prisideda keli kilogramai, todėl moterų nebedžiugina atvaizdas veidrodyje.

Mokslininkai išsiaiškino, jog įpusėjusios penktą dešimtį moterys ima baimintis, kad jų pažiūros ir nuomonė nebėra reikšmingos, ir pradeda jaudintis, kad jų sutuoktinis sensta lėčiau.

O dauguma įpusėjusių šeštą dešimtį moterų sako, kad nebesulaukia susižavėjusių nepažįstamų vyrų žvilgsnių ir priešingos lyties komplimentų.

Gera žinia, kad liūdesys ilgai netrunka, ir sulaukusios 60-ies m. moterys atgauna pasitikėjimą.

Britanijos Regos koregavimo centro darbuotoja Gareth Steer, apklaususi 2 tūkst. įpusėjusių penktą dešimtį moterų, teigė: „Dabar moterys gyvena ilgiau ir atrodo gražiau. Tik nuo penktos iki šeštos dešimties joms būna prisitaikymo laikotarpis.

Tyrimas rodo, kad dėl daugybės faktorių sulaukusios minėto amžiaus moterys tampa tarsi nematomos. Tai, kad perkopus penktą dešimtį, prireikia akinių skaityti, vairuoti ir parduotuvėje, dar labiau sustiprina jausmą, kad jų niekas nepastebi.“

Apklausos duomenimis, labiausiai netenka pasitikėjimo turinčios vaikų moterys, sendamos jos lygina save su jaunesnėmis moterimis šeimoje.

Beveik visos apklausos dalyvės teigė, kad perkopusios per ketvirtą dešimtį sustambėja. Trečdalis tyrimo dalyvių buvo nepatenkintos, kad jų antrosios pusės sensta lėčiau ir atrodo gražiau už jas.

Dauguma pareiškė, kad sulaukus 46 m. joms nebeatidaro durų, du trečdaliai – kad viešajame transporte joms nebesiūlo atsisėsti.

Daugiau nei pusė apklaustųjų gailisi, kad per mažai džiaugėsi jaunyste.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją