Kai kuriems klaipėdiečiams susidarė įspūdis, jog arenos statybininkams lyg studentams pritrūko vienos nakties, todėl jie pastarosiomis dienomis pluša kone visą parą. Tai esą išduoda net ir naktį iš arenos sklindanti šviesa.

„Naktį darbininkams tikrai arenoje nėra, ką veikti. Objektas yra saugomas, todėl šviesa ir dega“, – tikino R. Baškys.

Jis neslėpė, jog statybininkai iš arenos dar kurį laiką nesitrauks. Jau dabar neabejojama, jog statybų defektų gali rasti ir arenos naudotojai, ir objekto pripažinimo tinkamu naudoti valstybinė komisija.

„Tai yra natūralu ir defektus reikės pašalinti“, – nenuogąstavo pašnekovas.

Paklaustas, ar jau galima prognozuoti, kada bus perkirpta Klaipėdos arenos statybų pabaigą žyminti juostelė, R. Baškys aiškino, jog ceremoniją turi organizuoti uostamiesčio savivaldybė, tad datos jis nežinąs. O ar statybininkai užtikrins, kad arena bus išblizginta iki liepos 28-os dienos, kai numatytas atidarymo renginys?

„Areną nuolatos reikia blizginti. Tačiau galiu pasakyti, jog iš statybinės pusės dėl atidarymo datos jokių problemų neturi kilti“, – garantavo „Vėtrūnos“ generalinis direktorius.

Jo teigimu, bendrovė jau kreipėsi į Klaipėdos savivaldybę, kad ši pasirūpintų, jog būtų sudaryta valstybinė komisija objektą pripažinti tinkamu eksploatuoti.

„Tokio prašymo dar nemačiau. Kai statytojai ateis su visais reikiamais dokumentais, tada tokia komisija ir bus sudaryta“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė.

Paklausta, ar komisija spės per mėnesį nustatyti defektus, o statytojai juos pašalinti, kad areną būtų galima eksploatuoti, V. Staskonienė garantuoti nesiryžo: „reikia tikėtis“.