Elena Vaenga – naujosios dainuojamosios kultūros atstovė
Kompozitorė, poetė, aktorė ir dainininkė. Nors Elena Vaenga yra vadinama šansonų ir romansų atlikėja, jos turtingoje diskografijoje yra nemažai džiazo ir bliuzo kūrinių, baladžių. Jos repertuaras yra turtingas ir prasmingas, dainos įsiskverbia į kiekvieną, netgi pačia giliausią sielos kertelę ir priverčia džiaugtis, liūdėti ir mylėti.

Klausantis šios atlikėjos, stebina viskas: platus kūrybiškumo diapazonas, stiprus balsas, atlikimo maniera, emocionalumas, aktoriškumas ir ekspresija, bet svarbiausia yra atvirumas ir gili atliekamų dainų prasmė. Jose nėra nė vieno nereikalingo žodžio ar frazės. „Mano tikslas, priversti kiekvieną klausytoją „išgyventi“ mano kūrybą taip, jog jis susimąstytų, norėtų verkti ir juoktis...“, – teigia Elena Vaenga.

Sceninis vardas - duoklė Tėvynei

Elena gimė Archangelsko krašte, prie sraunios upės „Vaenga“. Karjeros pradžioje dainuodama atlikėja prisistatydavo savo pavarde (Chruleva), tačiau po sutarties nutraukimo buvo priversta jos atsisakyti. Tada dainininkės mama pasiūlė jai atiduoti garbę savo gimtajam kraštui ir artimiems žmonėms, taip gimė naujas atlikėjos sceninis vardas. Nors kelias į pripažinimą buvo ilgas ir vingiuotas, vis dėlto sraunios upės „Vaenga“ tėkmė atnešė atlikėjai populiarumą ir žiūrovų meilę.

Dainuoti pagal fonogramą - ne man

„Aš esu meno žmogus. Aš juo kvėpuoju. Kiekviena mano daina turi savo istoriją. Viską, apie ką aš dainuoju, esu pergyvenusi pati“, - teigia atlikėja. Elena Vaenga nenaudoja fonogramų ir teigia, kad kūryba turi būti sąžininga. Kiekvienas dainininkės koncertas yra nepakartojamas. Atlikėja puikiai jaučia auditorijos nuotaiką ir dinamiką, todėl yra pasiruošusi nuklysti nuo koncertinės programos ir pradžiuginti savo gerbėjus dainomis, tinkančiomis būtent šiai akimirkai ir nuotaikai.

Kiekvienas atlikėjos pasirodymas –tai atskira išpažintis prieš save ir klausytojus, kuri reikalauja susikaupimo, pastangų ir atima daug energijos. Dėl to, Elena Vaenga stengiasi rengti mažiau koncertų, tačiau atlikti juos iš visos širdies, negailėdama savo jėgų, kas išskiria ją iš kitų atlikėjų, rengiančių po 3-5 koncertus Lietuvoje. Vienintelis Elenos Vaengos koncertas, žadantis būti kupinas lyrinių ir širdingų dainų, meilės ir pozityvių emocijų, Lietuvoje įvyks 2012.01.15, Pramogų arenoje (Vilniuje).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)