Sudėtingos ligos – depersonalizacijos – paliesto žmogaus gyvenimą filme nagrinėjanti režisierė prisipažįsta nenorinti šokiruoti ir labiausiai žavisi silpnais žmonėmis, kurie gali tapti herojais.

Filmo „Kolekcionirė“ siužetas pasakoja apie privačioje klinikoje dirbančią jauną logopedę, kuri po savo tėvo mirties praranda gebėjimą patirti emocijas. Kartą, atsitiktinai pamačiusi save mėgėjiškai nufilmuotoje video medžiagoje, moteris supranta, kad, galbūt, dar ne viskas prarasta ir emocijos gali grįžti. Jai tereikia dirbtinai sukurti situaciją, kuri sukels tam tikras emocijas ir ją nufilmuoti. Herojė turi surinkti įvairių emocijų „kolekciją“.

„Buvo didelė erdvė pasireikšti – nuo bejausmės žmogystos iki stipriausių emocijų krečiamos moters. Pirmą kartą mano personažas yra beveik kiekviename kadre, tai pridėjo įtampos ir atsakomybės, tačiau be galo malonios. Dar niekada nebuvo taip sunku ir taip smagu dirbti“, – patirtais įspūdžiais dalinosi pagrindinio vaidmens atlikėja G. Ryškuvienė.
Įdomu, kodėl kartais kolekcionuojame emocijas (tiesas, nuomones ir t.t.), bet jų nerodome, kodėl laikome jas progoms, televizijų ekranams, o ne dalinamės?

Filmas „Kolekcionierė“ bus rodomas birželio 10 d., 22.00 val. Laisvės aikštėje. Visus gero kino mėgėjus taip pat kviečiame į vasaros naujieną – į nebylaus kino seansą birželio 17 d., 22.00 val. Bendradarbiaudami su Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada miestiečiams pristatysime filmą, kuris pirmasis kino istorijoje pelnė „Oskarą“ – „Saulėtekis: dviejų žmonių daina“.

Renginiai nemokami.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją