Bausmė - nevairuoti

Maskvos verslininko milijonieriaus Olego Medvedj žmona Ania skubėjo į Vilniaus oro uostą. Po Kaune praleisto beveik nemiegoto savaitgalio moteris buvo pakilios nuotaikos.

“Jau antrą kartą lankiausi “Bike Show Millennium&Tuning Show”. Tai - puiki šventė, labai patiko ir jūsų miestas Kaunas”, - nepataikaudama kalbėjo maskvietė.

Jai patikusio ir pasirinkto šviesaus medžio interjero raudonos spalvos “Bentley Continental GT Coupe” iš gamyklos teko laukti ne vieną mėnesį. Naujasis pirkinys Aniai kainavo daugiau nei 200 tūkstančių eurų, tačiau rusaitė neslėpė pasitenkinimo savo automobiliu.

“Pati, beje, be vyro pagalbos, išsirinkau modelį, spalvą, interjerą. Dievinu raudoną spalvą! Be to, tai galingas, 60 arklio jėgų automobilis, - rankoje laikydama cigaretę šypsojosi rusaitė. - Koks vyro automobilis? Oi, jis turi ne vieną automobilį...”

“Kaifas! - šypsodamasi putniomis lūpomis važiavimą naujuoju automobiliu po pauzės trumpai apibūdino maskvietė. - Viena didžiausių bausmių - man uždrausti sėsti prie automobilio vairo. - Kitos mano silpnybės? Neturiu, aš stiprus žmogus! Žinoma, kaip ir visos moterys, mėgstu vaikščioti po parduotuves”.

Mėgsta greitį

Paprašyta trumpai apibūdinti save, moteris nusijuokė: “Esu tradicinė moteris, namų šeimininkė, kuriai labai patinka greitis. Namie dar turiu sportinį “Mercedes Benz Coupe”. Ką dar pasakyti apie save? Įvairių ir net įžūlių minčių ateina į galvą, tačiau apie tai nepasakosiu, - tarsi patvirtindama Anios žodžius nusijuokė ir netoliese sėdėjusi jos draugė daili brunetė. - Man patinka viskas, kas gražu - žmonės, automobiliai, daiktai, motociklai. Tiesa, važinėti motociklu, jei atvirai, man nejauku”.

Penkiolikos metų sūnų auginanti moteris prisipažino, kad automobiliu yra pasiekusi 220 kilometrų per valandą greitį.

“Maskvoje tokiu greičiu, žinoma, nepavažiuosi, - draugų raginama paskubėti į oro uostą kalbėjo maskvietė. - Tai buvo pakeliui iš Nicos į Paryžių. Automobilis buvo nedidelis, tad galėjau kur nors ir nulėkti, juolab kad greitkeliu važiavo labai daug treilerių. Vėjas švilpia, tad buvo šiek tiek nejauku”.

Lietuvoje dar tik užsakytas

Būtent šį 2003 metų pabaigoje rinkoje pasirodžiusį ir puikių atsiliepimų sulaukusį automobilį “Bentley Continental GT” yra užsisakęs praeity žinomas automobilių ralio meistras Stasys Brundza.

“Tai - nuostabus automobilis, kuriam neturiu jokių priekaištų! Jį jau išbandžiau: puiki stabdžių sistema, 6 pavarų greičio dėžė, kuri gali persijungti į automatinę, 12 cilindrų, - kelis iš daugelio “Bentley Continental GT” privalumų vardijo buvęs lenktynininkas bei verslininkas. - Sumokėjome pinigus ir pasirinkome vyšninės spalvos automobilį. Tačiau dar laukiame, kol pagamins ir atveš iš gamyklos, nes norime “Bentley” būtent šviesaus interjero”.