"Kaip ir daugelis mano koncertinių kūrinių, naujasis opusas yra kupinas ekspresyvios išraiškos ir dramatinių kontrastų, žanriniu požiūriu jis turi instrumentinio koncerto ir siuitos bruožų", - sako kompozitorius apie savo naująjį kūrinį.

Liepos 14 dieną Tomo Mano festivalyje Nidoje, koncerto "Johanas Sebastianas Bachas lietuvių šiuolaikinėje muzikoje" programoje, skambės dar vienas naujas Vytauto Barkausko opusas styginių kvartetui "Vasara 2004. Nida". "Klausydamas šios muzikos, gali įsivaizduoti J. S. Bachą, užklystantį pas T. Maną į jo jaukų vasarnamį Nidoje, - sako kompozitorius. - Užuot savo muziką pripildęs puikių Bacho muzikos fragmentų, greičiau siekiau sukurti ramios vasaros popietės atmosferą".

Rugpjūčio 9-10 dienomis Vilniuje ir Kaune Europos Sąjungos jaunimo orkestras, diriguojamas Paavo Jarvio, atliks V. Barkausko "Konzertstueck Nr.2" (1996).

Rudenį, spalio 2-7 dienomis, lietuvių kompozitorius yra pakviestas į Schiermonnikoogo (Schiermonikogo) festivalį Olandijoje. Festivalio programoje numatyti penkių V. Barkausko kūrinių atlikimai, susitikimai, paskaitos ir naujo kūrinio dramatiniam koloratūriniam sopranui ir 8 violončelėms, komponuojamo festivalio užsakymu, premjera.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją