Tai parodė visuomenės nuomonės apklausa, kurią atliko rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos Tyrimai".

Pagalbinio apvaisinimo procedūrų kompensavimas yra dalis įstatymo projekto, kurį LR Seimui svarstyti ketina teikti Sveikatos reikalų komitetas. Įstatymo, reglamentuojančio pagalbinį apvaisinimą, svarstymas kelia nesutarimų visuomenėje.

Konservatyvų įstatymo variantą, kurį teikia Darbo partijos atstovai ir palaiko konservatoriai, itin gina Bažnyčia. Tuo tarpu liberalusis įstatymo variantas yra kur kas palankesnis nevaisingoms šeimoms, nes leidžia mažiau sveikatai kenksmingas procedūras, o taip pat pripažįsta, kad nevaisingumas yra liga.

„Mums labai svarbus Lietuvos gyventojų supratimas, kokį skausmą išgyvena nevaisingumo bėdų turintys žmonės, negalėdami susilaukti vaikų, kiek tai kainuoja ir dvasios kančių, ir materialinių išteklių. Žmonės problemą supranta. Tikimės, kad ir Seimas, nepaisydamas stipraus spaudimo iš įvairių visuomeninių organizacijų, ras nevaisingoms šeimoms palankų sprendimą“, - pranešime spaudai cituojama Vaisingumo asociacijos valdybos pirmininkė Rūta Vyšniauskaitė.

Visuomenės nuomonės apklausa vyko 2011 m. kovą. Apklausti 1006 Lietuvos gyventojai nuo 15 iki 74 metų, 100 Lietuvos vietovių. Apklaustųjų žmonių nuomonė rodo 15 – 74 metų Lietuvos gyventojų nuomonę, rezultatų paklaida neviršija 3 procentų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją