„Auksinio kadro“ laureatai:

NAUJIENOS

Inga Juodytė

GYVENIMAS

Viktorija Vaišvilaitė-Skirutienė

PORTRETAS

Algimantas Aleksandravičius

DIPLOMATIJA

Erlendas Bartulis

KULTŪRA

Tomas Lukšys

PRAMOGOS

Jonas Junevičius

KARIUOMENĖ

Alfredas Pliadis

SPORTAS

Algimantas Aleksandravičius

GAMTA

Eugenijus Kavaliauskas

SPINDESYS

Viktorija Vaišvilaitė

REPORTAŽAS

Algimantas Aleksandravičius

Nugalėtojus rinko ekspertai iš Lietuvos ir užsienio.

KOLEGŲ PRIZAS

Valdas Kopūstas

„Kolegų prizas“ - tai pačių konkurso dalyvių iš visų į metraštį ir parodą patekusių fotografijų išrinktas labiausiai patikęs kadras. Šįmet kolegos įvertino V. Kopūsto užfiksuotą kadrą praėjusių metų gegužę Vilniuje vykusių homoseksualų eitynių metu, kuriame policijos pareigūnai praleidžia per gatvę einančią ančių šeimyną.

Laimi ne tik Vilnius

Prieš dešimtmetį pradėtas nacionalinis fotografų konkursas kasmet sulaukia apie 150 autorių darbų.

„Mūsų fotografijos būklė tikrai nebloga. Kasmet sulaukiame apie 4-5 tūkstančių fotografijų. Mano galva, einame teisinga linkme – atsiranda naujų jaunų autorių, įvertinami ir vyresnio amžiaus fotografai. Anksčiau sakydavo, kad daugiausia laimi temos iš Vilniaus - dabar to tikrai nėra. Tai – prestižinis spaudos fotografo darbo įvertinimas“, - DELFI sakė klubo prezidentas Jonas Staselis.

Jonas Staselis su "auksinių kadrų" apdovanojimais
Pasak J. Staselio, įvertinimas – paskatinimas ir įrodymas, kad autoriui spaudos fotografija – ne vien tik kasdienis darbas, bet ir gyvenimo būdas.

Kaip ir pirmojoje, dešimtojoje parodoje dalyvavo prezidentas Valdas Adamkus. „Tiek metų – kaip viena diena“, - sakė V. Adamkus. Prezidentas Spaudos fotografų klubui dėkojo už nuopelnus tautai.
Pasak V. Adamkaus, fotografai savo talentu kuria Lietuvos įvaizdį pasaulyje.

„Mes jį laikome savo geruoju globėju“, - apie V. Adamkų kalbėjo J. Staselis.

Renginio metu pristatyta nacionalinio konkurso nuotraukų paroda bei albumas „Lietuvos spaudos fotografija 2011”. Albume – geriausios praėjusių metų spaudos fotografijos. Nuotraukų paroda iki gegužės 30 d. bus eksponuojama Rotušėje, po to keliaus po Lietuvą.

Baltarusijoje paroda neįleista į muziejų

Pasak J. Staselio, šįmet geruoju virusu užsikrėtė estai, atgaivinę savo konkursą, pernai pirmąjį konkursą surengė kolegos baltarusiai.

Analogiški baltarusių kolegų apdovanojimai penktadienį turėjo vykti ir Minske. Tačiau paskutinę minutę Baltarusijos fotografai sužinojo, kad Minsko Istorijos muziejus atsisakė priimti „Belarus Press Photo“ parodą ir leisti surengti apdovanojimų ceremoniją. Oficialus motyvas - „žemas estetinis fotografijų lygis”.

Todėl apdovanojimų ceremonija planuota surengti vidiniame vienos fotostudijos kiemelyje.

„Pats pernai ir šįmet buvau žiuri. Mano supratimu, teiginiai, kad nuotraukos neatitinka fotografijos kokybės – visiška priedanga. Kaip suprantu, realybė ta, kad ten yra fotografijų iš įvykių, vykusių po prezidento rinkimų“, - sakė J.Staselis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją