Už 70-ies kilometrų nuo kasyklos – Rakverės miestas, garsėjantis senovinės pilies griuvėsiais ir juose įrengtu viduramžiškas teminis parkas. Jame galima įsijausti į kasdieninį pilies gyvenimą: susikauti su priešu, sudalyvauti šaudymo iš lanko turnyre, apsilankyti pas gydytoją arba „raudonųjų žibintų“ gatvėje, nusikaldinti monetą, išgirsti kurtinantį patrankos šūvį.

Drąsesnieji laukiami kankinimo kameroje, mirties kambaryje ir „pragare“. Pirmieji įrašai apie tvirtovę šioje vietoje randami 1226-aisiais. Medinius įtvirtinimus akmeniniais vėliau pavertė danai, o rekonstrukciją baigė Livonijos ordinas 16-to amžiaus pradžioje.

Kohtla-Nomme kasyklos ir Rakverės pilis – vieni iš Didžiojo žygio po Baltijos šalis objektų Estijoje. Penktą kartą organizuojamas projektas skatina lietuvius, latvius ir estus keliauti ne tik į tolimus kraštus, bet ištyrinėti ir savo regioną. Kasmet paskelbiamas naujas lankytinų vietų sąrašas Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, po 10 kiekvienoje šalyje. Dalyviai raginami keliauti, fotografuotis nurodytose vietose ir siųsti nuotraukas projekto organizatoriams. Kuo daugiau aplankytų vietų, tuo didesnė tikimybė patekti tarp nugalėtojų.