„Daug skirtingų ilgių, apatinėje pakaušio dalyje gali būti kare elementai, paskui eiti bobas ir viskas užsibaigti skiautere. Mes galim vieną dalį lengvinti, kitą sąmoningai sunkinti ir iš to atsiranda tokie angliškai vadinami „kreatyviniai“ (creative – kūrybingas) kirpimai. Jie visi sumodeliuoti iš tų kažkokių dalių ir gabalų“,- aiškina kirpėja.

Eglė Saunorytė-Kinderienė
Meistrės teigimu, skirtingų ilgių tematika vyrauja gana ilgą laiką. Tačiau jeigu šiandien tendencijų ieškotume vadinamuose „glamūriniuose“ žurnaluose, kurie formuoja daugiau įvaizdžio stilių, tai trumpų kirpimų juose nėra visai. Dabar valdo moteriškumas. Trumpos šukuosenos su įvairių ilgių elementais klesti profesionalių kirpėjų kataloguose.

„Kas įdomu, tas trumpas kirpimas prieš dešimt metų buvo daugiau paties kirpimo forma. O dabar vyrauja formos ir spalvos sintezė. Vien tiktai formos nebeužtenka. Tai natūralu, nes technologijos žengia į priekį ir galimybės didėja“,- sako stilistė.


Iškarpytas trumpas kirpimas yra visada jaunatviškas, madingas ir stilingas. Svarbu neperkrauti detalėmis.

Tačiau, anot E.Saunorytės, tokią prabangą gali leisti tik menininkai, kurie nieko nebijo. „Aš linkusi manyti, kad tai susiję su vidine energetika. Nes yra trys esminiai žmonių tipai. Tai kylančios energetikos, stovinčios ir krentančios. Kaip taisyklė, trumpus plaukus nešioja kylančios energetikos žmonės – tie, kurie kūrybingi, veiklūs.“


Konkrečių formų ir linijų trumpi kirpimai niekada nebus nuobodūs. Juos pabrėžti galima modeliavimo priemonėmis.

Meistrė sako, kad galima ginčytis dėl to, kokiems plaukams reikia mažiau priežiūros – trumpiems ar ilgiems. Nes visuomet lemia konkreti situacija: kokios struktūros yra plaukas, ar jis storas, ar plonas, ar greitai riebaluojasi. Bet pasirinkus klasikinį trumpą kirpimą, jis visada bus patogus.

„Sąvoką, kad trumpi kirpimai nėra moteriški, norėčiau paneigti, nes šiandien matau daug vyrų ilgais plaukais ir daug moterų trumpais plaukais. Tie dalykai susiniveliuoja. Gal ir gerai. Kiekvienas turi rinktis tai, kas jam yra patogu. Ir tai, kaip jis susitvarko su tais savo plaukais“,- šypsosi stilistė.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)