Vyriausybės projekte numatyta, kad Šventosios uosto rinkliavos bus nustatomos pagal laivo biliete nurodytą jo ilgį. Iki 6 metrų ilgio laivui planuojama 50 litų parai ir 600 litų mėnesiui rinkliava. Nuo 6 iki 10 m ilgio laivo paros rinkliava 70 litų, mėnesio – 840 litų. Didesniems nei 10 metrų ilgio laivams paros rinkliava 100 litų, mėnesio – 1200 litų.

Jei Vyriausybė ir patvirtins tokio dydžio, kaip numatoma projekte, rinkliavas, dar neaišku, ar jos tikrai tokios bus. Mat konkretūs Šventosios uosto rinkliavų dydžiai bus nustatyti Susisiekimo ministro įsakymu. Kol kas buvo skelbta, kad mažesniems laivams švartavimo para gali kainuoti 25 litus, o mėnuo – 300 litų.

Šventosios žvejai ne itin palankiai sutinka rinkliavas. Iki šiol krantinėmis jie galėjo naudotis nemokamai. Šventosios žvejys ir Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos Šventosios padalinio vadovas Antanas Valiukas yra pastebėjęs, kad per mėnesį siūloma net ir 300 litų rinkliava yra per didelė. Klaipėdoje žvejai neva mokantys po 200 litų per mėnesį.

Vyriausybės numatoma 600 litų mėnesinė rinkliava iš viso esanti lyg iš kosmoso srities.

Dėl Vyriausybės numatomų rinkliavų dydžių nuogąstavo ir buriuotojai. Pagal tai, kokia yra Šventosios trauka, rinkliavų kainos esančios per didelės. Gerokai didesniuose ir prabangesniuose užsienio uostuose buriuotojai mokantys pigiau nei planuojama rinkliava skurdokame Šventosios uoste.

Buriuotojas Valdemaras Vizbaras pastebėjo, kad kitose šalyse yra numatyti skirtingi įkainiai tos šalies buriuotojams, tai yra vietiniams ir svečiams. Šventojoje pagal planuojamą Vyriausybės nutarimą jokių išimčių nenumatoma. Tai reiškia, kad jachtas turintys Kretingos rajono gyventojai, svajoję, kad Šventojoje pigiau nei Klaipėdoje galės laikyti jachtas, o iki jų sunkmečiu, kai kuras brangus, nuvažiuos dviračiais, liks nuvilti.

Didelės rinkliavų kainos Šventojoje gali tapti akstinu jas kelti ir Klaipėdoje.

Iki šiol Šventosios uosto rinkliavos buvo skaičiuojamos pagal 2007 m. Vyriausybės nutarimą, kur pramoginiam laivui buvo numatyta 24,6 lito už vieną laivo ilgio metrą per metus. Arba 16,5 lito už bruto toną per metus.

Senosios rinkliavos buvo palankios švartuotis žvejybiniams ir pramoginiams laivams. Jos keičiamos todėl, kad už valstybės lėšas rekonstruotame uoste tokių mažų rinkliavų tiesiog nebegali būti.