Mokesčio už vaiko gimimo įregistravimą nėra. Tačiau 15 litų valstybinį mokestį reikia mokėti Lietuvos piliečiams, jei jiems vaikas gimė užsienyje, o dabar jie gyvena Lietuvoje. Toks vaikas privalo būti įrašytas į užsienyje gimusių apskaitą.

Suteikus asmens kodą, vaikas įtraukiamas į Lietuvos gyventojų registrą. Skyriaus duomenimis, nuo metų pradžios iki šiol apskaitoje įrašyti 79 vaikai, gimę užsienyje. „Pasitaiko, kad įrašome ir dešimties, ir dvylikos metų vaiką, kurio gimimas įregistruotas užsienyje. Šiuo atveju reikia tos šalies institucijos duoto gimimo liudijimo“, - sakė I.Zabulienė.

Įvaikinimas registruojamas taip pat Civilinės metrikacijos skyriuje po to, kai įsigalioja teismo sprendimas. „Įvaikinus keičiasi vaiko pavardė, tėvai: reikia ir naujo dokumento“, - aiškino I. Zabulienė. Ji paminėjo, kad įvaikinimas registruojamas tame mieste, kur įregistruotas vaiko gimimas.

Pavyzdžiui, užsieniečiai įsivaikino Vilniuje gyvenantį vaiką, o jo gimimas įregistruotas Klaipėdoje, todėl įtėviams teko čia atvažiuoti ir sutvarkyti vaiko dokumentus. Nuo metų pradžios Klaipėdos civilinės metrikacijos skyriuje įregistruota 10 įvaikintųjų.