Ne veltui savo įmonės pavadinimą mergina pasirinko „Marta Bitute London Ltd“. Jos drabužiai neįprastų formų ir tekstūrų, originalių siluetų, kurie, atrodo, tiktų ir pačiai Lady Gagai, mėgstančiai savo apranga išsiskirti iš minios. Tikimės, kad jaunosios dizainerės istorija paskatins ne vieną tautietį siekti savo svajonių.

- Ar kurti drabužius buvo tavo svajonių profesija?

Drabužius pradėjau kurti būdama penkerių savo lėlėms. Visada norėjau išsiskirti apranga iš minios, todėl pirktus drabužius persisiūdavau, kad įdomiau atrodytų. Mano aistra madai atsirado skaitant rusiškus „Vogue“ žurnalus. Aukštoji mada man atimdavo žadą, norėjau būti viso to dalis. Mokiausi piešti, siūti ir sukirpti drabužius, įgijau patirties dirbdama su kitais dizaineriais, stilistais ir muzikantais. Londone taip pat atradau daugiau galimybių kūrybinei laisvei. Įsikurti čia nėra lengva, bet kadangi Londonas – vienas iš kosmopolitiškiausių miestų, bendraminčiai palaiko vienas kitą.

- Kokiam žmogui patiktų tavo kūriniai?

Stiprioms ir spalvingoms asmenybėms, nebijančioms gyvenimo iššūkių ir mėgstančioms riziką. Tiems, kurie turi aistrą gyvenimui, dalyvauja įvairiuose visuomeniniuose susibūrimuose. Mėgstu spalvas, įvairias tekstūras ir detales. Mano drabužių stilius – seksualus, šiek tiek provokuojantis, bet visa tai – neapnuoginant kūno. Tai perteikiu detalėmis ir pasirinktais audiniais. Pati stengiuosi nepirkti parduotuvėse per dažnai, nes renkuosi kokybę, o tai daug kainuoja. Mėgstu dizainerių išpardavimus, kitu atveju nusiperku gero audinio ir pasisiuvu pati.

- Ar pati daug laiko praleidi prie veidrodžio? Įdomu, ar dizainerėms būna dienų, kai nėra ką apsirengti?

Laikas prie veidrodžio, mano nuomone, yra labai svarbu. Kiek laiko praleidžiu, priklauso nuo to, kur einu, kada ir su kuo susitinku. Aš manau, kad išpuoselėta išvaizda gali pakelti nuotaiką ne tik pačiam, bet ir aplinkiniams. Pati turiu keletą geros kokybės klasikinio kirpimo drabužių, kuriuos lengvai paįvairinu aksesuarais – tai saugus variantas, kai nežinau, ką apsirengti. O šiaip mėgstu dėvėti savo kurtus drabužius, per juos visiškai atskleidžiu savo asmenybę ir tos dienos nuotaiką.

- Ką patartum tiems, kurie nori būti originalūs ir išsiskirti iš minios?

Nors apsirengimo stilius man yra labai svarbi išraiškos ir bendravimo forma, nevertinu kitų žmonių pagal jų išvaizdą. Visur yra stilingų ir nelabai stilingų žmonių. Ieškantiems savo stiliaus, patarčiau neskubėti keisti viso garderobo. Pradėti geriausia nuo geros kokybės batų ar rankinės. Visada yra naudinga klausti patarimų parduotuvėse, ten dirbantys žmonės turi išlavintą akį detalėms. Kokybė – visada gera investicija ir gero stiliaus pradžia.

- Kas tave įkvepia kurti?

Mano kūryba – tai jausmų ir emocijų išraiška. Įkvėpimas ateina klausantis muzikos, bendraujant su įdomiais žmonėmis, lankantis įdomiose vietose. Mano autoritetai yra žmonės, kurie turi aistrą gyvenimui ir daug dirba dėl savo svajonių įgyvendinimo.

- Ne tik kuri drabužius, bet dar ir dirbi… Kiek žinau, tai taip pat susiję su mados pasauliu. Kaip viską suspėji?

Issey Miyake yra vienas iš didžiausių mados ir meno genijų. Dirbu jo parduotuvėje administratorės asistente. Visada domėjausi verslu, todėl ši patirtis labai vertinga ir tuo pačiu įkvepianti. O spėti nelengva, projektui įpusėjus, nelieka laiko nei miegui, nei arbatai, o ką šnekėti apie visa kita. Taip ir suspėju (šypsosi).

- Tai ar lieka laiko pramogoms?

Mano pramogos – muziejai, galerijos, parkai ir bendravimas su artimu draugu. Visa tai įkvepia kūrybai ir tolimesniam darbui. Kartais lankausi mados vakarėliuose, vienas iš jų vadinasi „The Face“, rekomenduoju apsilankyti bent kartą. Mėgstamiausi muziejai – V&A ir įžymaus architekto John Soane namai-muziejus, ten gali pamatyti neįtikėtinų dalykų. Tačiau atitrūkti nuo darbų pavyksta nelabai dažnai.

- Kokie tavo ateities planai?

Šiemet pirmą kartą pristačiau savo kolekciją renginyje „Spring awakening“. Mano vizija yra kurti įvairiems mados, meno ir muzikos projektams. Labiausiai norėčiau kurti kostiumus artistiškiems filmams. Man patinka filmai su nenuspėjamu siužetu, gera muzika ir vaizdiniais elementais. Mėgstu psichologinius, mistinius, istorinius, religinius ir mokslinę fantastiką... O tuos, kurie labiausiai įkvepia, žiūriu net po kelis kartus, nes būna taip, kad pasineriu į vaizdų pasaulį, o filmo eigos visiškai nepamenu.