Moterys ir tais sunkiais nepriteklių laikais norėjo būti gražios. Juk plaukai ne tik saugo mus nuo aplinkos žalingo poveikio, bet leidžia atsiskleisti ir mūsų grožiui. Plaukai atspindi mūsų organizmo būseną.

Pirma taisyklė - plaukai turi būti švarūs.

Plaukai, plaunami minkštu vandeniu, pastebimai tampa gražesni. Jei jūsų vanduo labai kietas, galite jį suminkštinti į 1 litrą vandens įberdami arbatinį šaukštelį sodos.

Labai sausus plaukus galite palepinti kiaušinio trynio kauke, augaliniais aliejais. Tik nepamirškite, jog po procedūrų būtina kruopščiai išplauti plaukus!

Riebūs plaukai turėtų būti plaunami su dėmesingai jiems parinktu šampūnu. Prireikus galima išmuiluoti plaukus kelis kartus. Taip pat plaukus galima perskalauti ramunėlių nuoviru. Šio recepto reiktų vengti blondinėms, nes plaukų spalva gali pakisti.

Įdomus būdas nebijančioms specifinio kvapo - galite perplauti plaukus pašildytu alumi. Jis suteikia plaukams blizgesio ir gyvumo. Tačiau turėkite omenyje, jog net po kelių plovimų sudrėkę plaukai ims kvepėti alumi. Tas pats ir su svogūnu - jo kvapas ilgai juntamas, tad daugelis moterų nusivilia procedūromis, kuriose naudojamas svogūnas.

Vidurinėje Azijoje paplitęs įdomus plaukų puoselėjimo receptas, kuomet daromos kefyro ar surūgusio pieno kaukės. Pieno produktą reikėtų paskirstyti ant plaukų ir palaikyti pusę valandos, uždengus galvą neperšlampama kepuraite. Po procedūros plaukus išskalauti drungnu vandeniu.

Bene svarbiausia priemonė, padedanti namuose puoselėti plaukus – tinkamai parinktos šukos. Taip išvengsite plaukų mechaninių pažeidimų. Jei plaukai šviesinti, ploni ar chemiškai pažeisti, šepetys turėtų būti minkštas su smulkiais, natūraliais šereliais. Turinčioms storus ir tankius plaukus, reikėtų masažinių šepečių. Toms, kurių plaukai veliasi, nerekomenduoju šukuoti šlapių plaukų. Šukuojant tokius plaukus, reikėtų pradėti nuo plaukų galiukų.

Kiekvienas asmuo privalo turėti savo šampūną, šukas. Jei perkate priemones parduotuvėje, atkreipkite dėmesį, kokia yra produkto paskirtis, sudėtis ir pagalvokite, ar gaminys jums tiks.

Sėkmės eksperimentuojant!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)