Apie krūties vėžio prevencijos būtinybę kalbama jau seniai, nes tai – dažniausiai moteris visame pasaulyje užklumpanti onkologinė liga. Be to, sergamumas krūties vėžiu nuolat auga. 2010 m. Lietuvoje liga diagnozuota apie 1,5 tūkst. moterų.

Pasak specialistų, yra ypač skaudu, kai liga nustatoma vėlyviausioje – 4 stadijoje, nes šiuo atveju yra itin mažai vilties išgelbėti moters gyvybę – vėžys išgydomas tik 16–18 proc. atvejų. Tuo tarpu pirmos stadijos vėžys išgydomas daugiau nei 95 proc. susirgusių moterų. Apie 70 proc. krūties vėžio atvejų Lietuvoje diagnozuojama I-II stadijoje.

Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija vienija Lietuvoje gyvenančias užsienio šalių ambasados darbuotojų ir verslininkų žmonas bei Lietuvos moteris. Pagrindiniai šiųmetinio labdaringo vakaro rėmėjai – Šveicarijos farmacijos kompanija „Roche Lietuva“ bei kosmetikos kompanija „Avon“. Labdaringame renginyje surinktos lėšos bus skiriamos vertingai dovanai – biopsinėms adatoms įsigyti. Ši priemonė palengvina krūties vėžio diagnozavimą ir gydymą. Biopsinės adatos bus padovanotos Vilniaus, Kauno bei Klaipėdos onkologinėms ligoninėms.

Pasak onkologijos specialistų, biopsinės adatos yra gyvybes gelbėjanti dovana, nes naudojantis jomis galima tiksliai ir patikimai nustatyti ligą. Tiksli krūties vėžio, jo stadijos diagnozė leidžia parinkti efektyviausią gydymą, pailginti gyvenimo trukmę, pagerinti jo kokybę, kartais – išsaugoti krūtį. Šiomis adatomis atliekama biopsinė procedūra yra neskausminga, greita, moteris patiria mažiau diskomforto.

Pernai vykusiame labdaringame renginyje klastingos ligos prevencijai buvo surinkta daugiau kaip 40 tūkst. litų. Lėšos taip pat buvo renkamos biopsinėms adatoms pirkti, kurių viena kainuoja 40 litų.
Apie labdaringą vakarą „Sužydėjusi Viltis“

Visi atvykusieji į krūties vėžio prevencijai skirtą labdaringą vakarą padės su klastinga liga kovojančioms moterims ir prie kilnaus tikslo prisidės 150 litų – tiek kainuoja bilietas į renginį.

Be to, renginyje „Sužydėjusi Viltis“ vyks meno dirbinių aukcionas: vakaro metu bus galima įsigyti žinomų Lietuvos menininkų darbus, kuriuos jie sutiko paaukoti kilniam tikslui. Tarp jų ir tapytojai R. Savickas, D. Maslauskaitė, stiklo menininkė D. Truškaitė , žinomos kompanijos – viešbutis„Le Meridien Vilnius“, dovanų, meno dirbinių, interjero detalių parduotuvė „Egoistas“ ir kt. Visi renginyje surinkti pinigai bus skirti biopsinėms adatoms pirkti.

Prie kilnios idėjos prisidėjęs garsus Lietuvos fotografas Saulius Paukštys padovanojo kelis meno kūrinius, kuriuos bus galima įsigyti vakaro metu. „Įsigilinęs į gąsdinančią krūties vėžio sergamumo statistiką Lietuvoje, supratau, kad ši problema iš ties aktuali. Džiaugiuosi galėdamas prisidėti prie kilnios iniciatyvos savo kūryba ir padėti moterims kovoti su klastinga onkologine liga.“

Labdaringo vakaro „Sužydėjusi Viltis“ svečius džiugins žymios balerinos bei labdaros vakaro globėjos Eglės Špokaitės baleto mokyklos jaunųjų balerinų pasirodymas bei gyvos muzikos programa. Renginyje gros ir šokiui pakvies gyvos muzikos atlikėjai „Ramūnas Difartas ir Gyvo garso klubas“. Labdaringą vakarą ves teatro, kino ir televizijos aktorius Gintaras Mikalauskas.

Apie Tarptautinę Vilniaus moterų asociaciją

Pelno nesiekianti Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija vienija Lietuvos moteris ir Lietuvoje gyvenančias užsienietes. Asociacija organizuoja jau tradicija tapusią Kalėdų mugę Vilniuje, kuri kasmet vyksta miesto rotušėje. Taip pat asociacija globoja bei inicijuoja įvairius labdaringus projektus Lietuvoje. Pernai IWAV Vilnius surinko daugiau kaip 300 tūkst. litų, kuriuos skyrė septynioms Lietuvos labdaros asociacijoms.