„Stasio Juškaus tapybos supratimas yra stipriai susietas su tradicija, kurią jis myli ir gerbia. Surengęs ne vieną šimtą garsių autorių parodų, jis pats taip ir liko ištikimas XX amžiaus lyriniam realizmui, patyrusiam impresionizmo ir postimpresionizmo pamokas“, – teigia menotyrininkė Nijolė Tumėnienė. Anot jos, tai itin ryšku S. Juškaus natiurmortuose ir kai kuriose tapybos kūriniuose – jų dekoratyvesnėse kompozicijose, suplokštinto vaizdo ieškojimuose ir drastiškuose spalvų deriniuose.

S. Juškus nuo 1952 m. mokėsi griežti violončele, o 1971 m. baigė Lietuvos muzikos akademiją. 1962 m. jis įstojo į Maskvos N. Krupskajos dailės institutą, kurį baigė, daug tapė ir galų gale 1990 m. įkūrė pirmąją Lietuvoje nepriklausomą dailės galeriją. Iš pradžių galerija vadinosi „Vilnius ir dailė“, vėliau „Sereikiškių parko galerija“, o šiandien – „Juškus gallery“. Per savo kaip menininko karjerą S. Juškus yra surengęs tris personalines parodas – Lietuvoje, Suomijoje ir JAV.

„Ši paroda yra visų mūsų padėka tėčiui, galeristui ir menininkui, kuris visą savo gyvenimą paskyrė menui ir žmogui“, - sako galerijos direktorius Donatas Juškus. Anot jo, kai kurie S. Juškaus darbai jau iškeliavo į privačias kolekcijas, tačiau pamatyti juos bus galima būtent jubiliejinės parodos metu.

20 metų jubiliejų atšventusi pirmoji privati Vilniaus dailės galerija „Juškus gallery“ yra surengusi apie 170 autorinių ir grupinių teminių parodų Lietuvoje ir užsienyje. Galerijos pristatoma lietuvių tapybos klasika sėkmingai eksponuota Jungtinių Tautų būstinėje Niujorke (JAV), Suomijoje, Lenkijoje. „Juškus gallery“ palaiko ryšius žinomais Europos šalių dailininkais ir galerijomis, kurios atstovauja XX a. Vakarų Europos modernizmo klasikos dailę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją