Tradicinių amatų centras įrenginėjamas iš lėšų, gautų pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programos priemonės „Kaimo atnaujinimas ir plėtra“ veiklos sritį „Tradicinių amatų centrų kūrimas ir (arba) plėtra“ .

Žemaitijos nacionalinio parko direkcijos vadovas Giedrius Norvaišas tikino, kad visam Platelių dvaro sodybos pastatų restauravimui iš viso reikėtų apie 8 mln. litų, kol kas iš įvairių fondų gauta pustrečio milijono litų suma.

„Jau rekonstravome svirną, kuriame įsikurs Užgavėnių muziejus, baigiamos tvarkyti ir dvaro arklidės. Netrukus pradėsime dvaro rūsio rekonstrukciją, kuriame bus amatų centras“, – aiškino G.Norvaišas.

Senųjų amatų centro įrengimui iš Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programos gauta virš 800 tūkst. litų. Šioms lėšoms gauti Plungės rajono savivaldybės administracija ir Žemaitijos nacionalinio parko (ŽNP) direkcija paruošė projektą „Tradicinių amatų centro įkūrimas Platelių dvaro sodyboje".

Tautinio paveldo taryba šį projektą įvertino kaip vieną geriausių. Iš 17 paraiškas pateikusių tautinio paveldo puoselėtojų buvo atrinkti penki projektai, kurie gali tikėtis paramos. Be plateliškių, tarp atrinktųjų – ir Kuršėnų puodžiai, Arklio muziejus Anykščių rajone, Kelmės ir Prienų tradicinių amatų centrai.

„Buvusią dvaro jaują tikimasi sutvarkyti pagal savivaldybės rengtą projektą. Čia atsiras kultūros namai“, – aiškino G.Norvaišas.

Platelių dvaro puoselėjimu užsiimanti Žemaitijos nacionalinio parko direkcija iš ES fondų gautos paramos tikisi restauruoti XIX amžiuje statytus pastatus. Platelių dvaro kompleksą sudaro dvaro jauja, dvaro rūsys ir dvaro svirnas.

Tradicinių amatų centras turėtų atsirasti dvaro rūsyje. Čia bus įrengtos dvi parodų salės amatams demonstruoti. Centre bus galima ne tik išvysti tradicinių amatų parodas, lankytojai bus kviečiami išmėginti medžio drožybą, kryždirbystę, pynimą iš eglių šaknų ir lazdyno plėšų. Rankdarbių meistrės moterims pasiūlys išmokti tradicinių žemaitiškų raštų audimo kursus.

Platelių dvaro kompleksas lankytojus kvies į tradicinių kalendorinių švenčių renginius – Užgavėnes ir Jonines.

Dvaro svirnas po rekonstrukcijos virs etnografijos ir archeologijos muziejumi.

Iki šių dienų buvusio dvaro nemaža dalis pastatų yra sunykę, neišliko pagrindinio dvaro pastato, oranžerijos, ledainės, kalvės ir medinių ūkinių pastatų.

„Išliko tik dvaro pamatai. Dvaro atstatymui reikėtų kur kas didesnių lėšų. Finansavimo pritrūks ir ledainės rekonstrukcijai“, – tikino G.Norvaišas.

Platelių dvaro svirne įkurtame muziejuje šiuo metu eksponuojamos Užgavėnių kaukės, archeologiniai radiniai iš Šventorkalnio ir Pilies salos, senosios liaudies skulptūros rinkinys, senoviniai įrankiai bei namų apyvokos reikmenys.

1996 metais įkurtą Užgavėnių kaukių muziejuje šiuo metu daugiau kaip 200 kaukių iš visos Žemaitijos.

„Tai vienintelis toks kaukių muziejus visoje Europoje“, – aiškino G. Norvaišas.
Iš ES lėšų ateityje tikimasi sutvarkyti Šaltojo karo muziejų.