Proga susitikti iš tiesų reta ir ypatinga: neseniai iš karinių mokymų sugrįžęs Jurgis Brūzga, daugiausia laiko praleidžiantis tarnaudamas kariniame bigbende, sumanė pašėlti ir kartu su lietuviškaisiais rokenrolo bei džiazo karaliais „Green Bridge Band“ nusprendė surengti neeilinį koncertą.

„Green Bridge Band“ – tai visuomet smagi, išradinga, energija trykštanti muzika. Jau daug metų kartu grojantys kolektyvo muzikantai pakvies pasinerti į diksilendo, rokenrolo, boogie-woogie muzikos versmes, pajusti jau užmirštą, retai kada besuskambančią senųjų laikų dvasią.

2000 m. rudenį įkurtas kolektyvas „Green Bridge Band“ profesionaliai atlieka ne tik auksinės diksilendo klasikos kūrinius, bet ir leidžia sau šiuo tradiciniu amerikietiškojo džiazo stiliumi paeksperimentuoti. Žaismingu diksilendo stiliumi džiazmenai yra atlikę Lietuvos ir Europos himnus.

Grupės atliekamos muzikos įvairovę atspindi ir netradiciniai projektai su džiazo vokalistėmis – Neda Malūnavičiūte, Vita Rusaityte, Julija Jačėnaite, Viktorija Gečyte, Baiba Skurstene; su aktorių trupe „Kaukių akademija“ bei svingo šokėjų grupe „Čarlis“. Be to, kolektyvas surengė du šalies diksilendo paradus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)