Žaliųjų partija Badeno-Viurtembergo žemėje nori apriboti leistiną greitį iki 120 km/val. Maždaug 65 proc. greitkelių šiame regione neturi greičio apribojimo.

„Eismas Badeno-Viurtembergo žemėje sudaro apie 30 proc. CO2 emisijos. Akivaizdu, kad transporto sektorius turi prisidėti prie išmetamųjų dujų mažinimo“, – sakė vienas Žaliųjų partijos lyderių Vinfriedas Kretčmanas (Winfried Kretschmann).

Žaliųjų partija taip pat pasisako už ekonomiškesnius variklius, mažiau teršiančių automobilių vystymą ir mokesčių lengvatas aplinkai draugiškoms mašinoms.

Itin greitus automobilius gaminančios „Porsche“ markės atstovai nekomentavo Žaliųjų siekio apriboti leistiną greitį, o „Mercedes-Benz“ automobilius gaminančio „Daimler AG“ koncerno vadovas Dieteris Zetče (Dieter Zetsche) buvo atviras. „Mes gaminame greitus automobilius ir kitose šalyse tai yra svarbus argumentas juos pirkti. Mes palaikome nuomonę, kad greitkelių atkarpose greitis nebūtų ribojamas“, – sakė „Daimler AG“ vadovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją