Gianna Beretta Molla (Džiana Bereta Mola) mirė 1962-aisiais, būdama 39 metų amžiaus. Prieš savaitę ji buvo pagimdžiusi sveiką kūdikį. Pačioje nėštumo pradžioje G.B.Mollai buvo diagnozuotas gimdos auglys, tačiau ji atsisakė gydytis, nes tam būtų reikėję daryti abortą.

Romos katalikų bažnyčios istorijoje ji taps pirmąja ištekėjusia moterimi, kuri paskelbta šių dienų šventąja, sakė Vatikano pareigūnai.

Prieš pat gimdymą G.B.Molla gydytojams pasakė, kad kūdikio gyvybė jai svarbesnė nei jos pačios. "Jeigu reikėtų rinktis tarp mano ir kūdikio gyvybės, nedvejokite. Primygtinai prašau, kad pasirinktumėte kūdikį. Išgelbėkite jį", - cituojami moters žodžiai.

Už gyvybę kovojančioms grupėms toks G.B.Molla sprendimas tapo įkvėpimo šaltiniu, tačiau nepatenkinti kritikai tvirtina, kad sekmadienį rengiamos kanonizacijos iškilmės leidžia suprasti, jog Bažnyčia negimusio vaiko gyvybę vertina kur kas labiau nei moters gerovę ir saugumą.

Tačiau Vatikanas G.B.Mollą laiko iškiliu šiuolaikinės kartos pavyzdžiu.

"Ji išgyveno santuoką ir motinystę su džiaugsmu, kilniai ir visiškai atsiduodama savajai misijai", - praėjusiais metais, kai buvo pritarta jos kanonizavimui, sakė Vatikano Šventųjų bylų kongregacijos prefektas, kardinolas Jose Saraiva Martinsas (Chosė Saraiva Martinsas).

Po šio sekmadienio ceremonijos per visą 25 metų popiežiavimo laikotarpį Jonas Paulius II iš viso jau bus paskelbęs 483 šventuosius. Be to, jis yra beatifikavęs (paskelbęs palaimintaisiais) daugiau kaip 1320 žmonių, kurie dabar laukia, kada bus pakelti į šventųjų luomą.

Popiežius, kuriam gegužės 18 d. sueis 84 metai, šventaisiais skelbia žmones iš įvairių socialinių sluoksnių ir kultūrų, tuo norėdamas pabrėžti, kad bet kuris tikintysis nepriklausomai nuo amžiaus gali savo gyvenime siekti šventumo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją