Po poros dienų atsitiko taip, kad aš turėjau išeiti iš buto, kurį nuomojomės kartu. Jinai nori pabūti viena pagalvoti apie gyvenimą ir ar aš esu vertas gyventi su ja kartu. Esu visapusiškai kaltas, jog nerodžiau jei dėmesio, man neatrodė, kad taip smarkiai aš nuviliu savo mylimąją.

Jos širdutėj dabar neužimu daug vietos, nors gal dar dalelė manęs yra likus. Šiandien aš atėjau pas ją, atnešiau gėlių, bandžiau sušildyti jos širdelę, baigėsi tuo, kad jinai pasakė, kad per tas dvi dienas dar nebuvo laiko pagalvoti.

Nenoriu jos netekti ir nebežinau, ką daryti, nerandu vietos be jos, gyvenimas pasidarė tuščias, beprasmis, nors nesimatėme tik dvi dienas. Kaip man elgtis, kad vėl užkariaučiau jos širdelę? Jinai mano gyvenimas ir baisu likti be jos...

Pataria psichologė Vaida Platkevičiūtė

Skaudu prarasti, bet neretai taip jau atsitinka, jog kai kurių dalykų negalime pamatyti, kol to neišgyvename. Su drauge buvote šešerius metus. Tai yra gana ilgas laiko tarpas. Visgi panašu, kad jis buvo nepakankamas, kad kiekvienas apsispręstumėte, mylėti ne tik laukiant kažko iš kito, bet ir jam duodant, juo rūpinantis, o svarbiausia, jį vertinant kaip dovaną, geriausia, kas galėjo atsitikti kiekvieno jūsų gyvenime.

Perskaičiusi jūsų laišką patikėjau, jog jūs tikrai nenorite prarasti savo merginos ir bijote, kad jos jausmai yra sušalę be galimybės atšilti. Patikėjau, kad bijote likti vienas. Visgi neįtikinote, jog esate pasiruošęs ją mylėti dėl jos pačios: veikiančia ir drąsia meile. Net jūsų naudojami žodžiai kalba apie bejėgiškumą ir siekį, kad mergina grįžtų jūsų gelbėti. Bet ne todėl, kad ji patirtų kažką, ko negalėjo išgyventi ankščiau.

Tokia laikysena ne tik siunčia klaidingą žinią, bet ir neskatina kito pažvelgti jautriai ir iš esmės. Mergina mato, girdi, jog jos rankose yra galia, jog ji jums yra reikalinga, kad galėtumėte toliau egzistuoti. Tačiau ką tai reiškia: grįžti pas vyrą, kuris be manęs sužlugs? Grįžti dėl jo.

Jei jūsų mylėta moteris skundėsi meilės ir šilumos trūkumu, tai jis nėra vien gėlėse ar gražiuose žodžiuose. Visa tai yra vienkartiniai dalykai. Kur kas labiau įtikintų atvirumas ir leidimas rinktis žinant. Gerbimas ir drąsa priimti bet kokius sprendimus, nemanipuliuojant savo būsena ar nelaimingumu.

Esate vyras. Savo moteriai reikalingas kaip asmuo, kuris užtikrina saugumą, yra tvirtas savo pasirinkime, protingas ir įžvalgus bei pasirengęs mylėti ne tik tada, kai yra laiko. Čia ir pačiam svarbu atsakyti, ar išties mylimoji jums yra reikšmingas žmogus, kuriuo norite rūpintis ir tam skirti savo laiką, jėgas, protą, jausmus, išmintį, sveikatą, mokymąsi, atsisakymą, gebėjimą žvelgti giliau ir kūrybingiau.

Taigi jūsų tvirtas žinojimas ir pasitikėjimas savo jausmais mylimajai yra daugiausia, kuo galite užkariauti jos didelę širdį. O tai atsiranda, kai kiek įmanoma pabandome pajusti savo norą daryti laimingu kitą, o ne gelbėti save nuo vienišumo ir pavojaus prarasti mylimąją.

Vaida

***************************************************************
Turite problemą, kuri neduoda Jums ramybės? Rašykite psichologui@delfi.lt. Atsakymai publikuojami DELFI Gyvenime (psichologai neatsakinėja asmeniškai).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją