Gamintojai prie šio projekto pradėjo dirbti dar 2008 m., tačiau „Quattro“ modelio vystymą sustabdė pasaulinė ekonomikos krizė.

Pernai Paryžiuje pademonstruota „Quattro“ koncepcija turi nemažai panašumų su legendiniu „Sport quattro“. Keletą dizaino sprendimų iš praeities „pasiskolinęs“ automobilis yra trumpas, lengvas (sveria apie 1300 kg) ir turi 2.5 l, penkių cilindrų turbininį variklį su visų varančiųjų ratų sistema. Pagal RS5 kupė montuojamą V8 jėgos agregatą sukurtas variklis išvysto 408 AG.

Ar kada nors bus galima įsigyti šį automobilį? Prie šio projekto dirbantys specialistai nusiteikę optimistiškai, tačiau jų teigimu, jeigu ir bus patvirtinta šio modelio gamyba, tai bus ribotos serijos ir itin brangus automobilis, rašo „What Car“.

„Didžiausias susidomėjimas yra iš Vokietijos ir Didžiosios Britanijos rinkų, – sakė „Audi quattro GmbH“ padalinio vadovas Stephanas Reilas. – Kiekvienas mūsų kompanijoje emociškai nori kurti šį automobilį, tačiau jo ateitį nulems verslo aplinkybės. Galutinis sprendimas turi būti priimtas iki kitų metų vidurio“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją