Tai tikriausiai vienas labiausiai jaudinančių renginių autralų mados kūrėjams. Ir garsiausi, ir dar tik kylantys dizaineriai jau ėmė demonstruoti kolekcijas, kurias kūrė daugybę mėnesių. Į mados, solidarumo ir tarptautinį festivalį atvyko ir dizaineriai iš Hong Kongo, Singapūro, Malaizijos ir Naujosios Zelandijos.

Grupinius bei individualius pasirodymus rengia net 90 dizainerių. Viso pasaulio mados kūrėjai šioje garbingoje kultūrinėje šventėje turi kur paganyti akis, pasidžiaugti išradingumu ir naujomis idėjomis.

Tai įvykių savaitė. Australijoje vyksta ir interkatyvus globalinis mados išteklių renginys The Source (vartotojų ir tarptautinės medijos bendradabiavimas), kurį remia pasualinio garso sponsoriai “Ben Q”, “Perrier Jouet Champagne”, “Schwartzkopf International” ir kiti. Taigi Sidnėjaus ir Pietų pusrutulio mados fronte – didžiulis sujudimas, įrodantis, kad geriausios idėjos ir sukirpimas nebūtinai atkeliauja iš Niujorko, Milano ir Paryžiaus.

Vis daugiau Australijos dizainerių vardų sužiba tarptautinės mados vandenyse. Pavyzdžiui, Dinnigan, kolekcijas pristatantis Paryžiuje (Sass & Bide), Niujorke, ir turintis parduotuvių tolimiausiose šalyse. Jose prekiaujama australų dizainerių kūriniais.

Taigi, Sidnėjus nušvito: į jį atvyko mados guru, įdomiais ir brangiais drabužiais vilkinčios madų žurnalų redaktorės ir pirkėjai. Jie lipa iš prabangių Mersedesų, plepėdami gurkšnoja šampaną, šypsosi moterys dažytomis lūpomis, išradingomis šukuosenomis ir makiažu. Viskas aišku – Australija švenčia mados savaitę!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją