„Poilsio ant ratų idėją perkėlėme į transporto priemonę ir sukūrėme automobilį, kuriame maloniai pailsėsite lyg sveikatingumo oazėje. Tokioje vietoje galėsite pasislėpti nuo dienos darbų ir rutinos. Tai patogi bei erdvi vieta, kurioje iš tiesų norite būti, nesvarbu ar tai verslo kelionė ar tolima išvyka“, - sakė „Opel“ dizaino padalinio viceprezidentas Markas Adamsas.

Gamintojai žada, kad dėl panoraminio stoglangio, kuris tęsiasi per visą stogo ilgį, „Zafira Tourer Concept“ galima atsipūsti lyg poilsio kambaryje. „Zafira Tourer Concept“ modelyje „Opel“ inžinieriai dar labiau ištobulino septynių sėdimų vietų „Flex7“ koncepciją, kuri pirmą kartą atsirado „Zafira“ modelyje, o dabar ji tapo dar modernesnė.

„Zafira Tourer Concept“ modelyje trečia sėdynių eilė galės būti visiškai sulankstoma sulig grindimis. Vieno mygtuko paspaudimu penkios sėdimosios vietos gali būti transformuotos į erdvų keturių sėdynių saloną. Dėl originalaus sėdynių sulankstymo mechanizmo, antros sėdynių eilės vidurinės sėdynės atlošas gali būti nulenkiamas, taip tampantis patogia atrama keleivių rankoms. Dar labiau pailsėti leis papildomos pagalvėlės kojoms, tad mašina tampa puikia vieta atsipalaidavimui.

„Zafira Tourer Concept“ modelyje bus ir trijų dalių elektra valdomi galvos atlošai. Saugumo sumetimais, automobiliui judant, vairuotojo galvos atlošas visuomet išlieka vertikalioje padėtyje, tačiau keleivių galvos atlošus galima nulenkti 90 laipsnių kampu, tai yra, į horizontalią padėtį su nedideliu pasislinkimu į priekį.

Ryškus lietimui jautrus ekranas dominuoja centrinėje konsolėje. Virš ekrano esanti daiktadėžė gali talpinti net ir planšetinį kompiuterį. Šiluma gali būti reguliuojama dviem mygtukais po ekranu, o kondicionavimo sistema naudojantis lietimui jautriu ekranu.

Ženevoje demonstruojamas „Opel Zafira Tourer Concept“ turės 20 colių dvigubų stipinų lengvo lydinio pilkos spalvos ratlankius.

„Zafira Tourer Concept“ modelį varo 1.4 l variklis su turbina, kuris suderintas su „Start/Stop“ sistema.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją