Kaip Eltai paaiškino Kauno darbo biržos specialistė, liepą 135 litų dydžio pašalpas gavo birželio pabaigoje arba liepą biržoje užsiregistravę aukštųjų mokyklų absolventai bei iš įkalinimo įstaigų paleisti kaliniai. Jiems išmokos pervedamos 8 dieną po užsiregistravimo.

Todėl birželį bedarbio pašalpos paskirtos 416 žmonių, o liepą - 773. Praėjusį mėnesį pinigines išmokas iš viso gavo 3 tūkst. 104 Kauno darbo biržos klientai.

Per praėjusį mėnesį Kauno darbo biržoje užsiregistravo 1 tūkst. 761 darbo neturintis darbingo amžiaus gyventojas. Mėnesio pabaigoje antrajame Lietuvos mieste buvo 20 tūkst. 88 bedarbiai, tai yra 188 mažiau nei birželį. Palyginti su 2000 metų septintuoju mėnesiu, bedarbių skaičius šiemet yra 2,5 proc. didesnis.

Liepą Kauno darbo biržoje buvo siūloma 1 tūkst. 415 laisvų darbo vietų. Tai 9 proc. daugiau nei ankstesnį mėnesį, tačiau įdarbinta 5 asmenimis mažiau.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją