Kaip rašo „Lietuvos rytas”, Lietuvoje „Emporio Armani” vardą nuo siekiančių neleistinai pasipelnyti sauganti advokatų kontora „Metida” praėjusią savaitę iš kitų garsių italų mados namų „Gucci” gavo raštą, nurodantį, kad M.Gelažnikui priklausančioje parduotuvėje vienos vilnietės įsigytas moteriškas „Gucci” diržas nėra originalus.

699 litus kainavusiam diržui pardavėja pritaikė 50 procentų nuolaidą. Pirkinys vilnietei atsiėjo 349 litus. Suabejoti verslininkę paskatino kolegės, girdėjusios, kad M.Gelažniko parduotuvėje kai kurių prekių kokybė – abejotina. Nufotografavusi ką tik įsigytą diržą pirkėja nuotraukas internetu nusiuntė į Italijoje įsikūrusius „Gucci” mados namus ir netrukus gavo atsakymą. Jos pirktas diržas – klastotė.

Apie šį atvejį „Gucci” mados namai pranešė ir kontorai „Metida”, be to, nurodė imtis teisinių veiksmų prieš klastotės pardavėją.

Šis pareiškimas ir paskatino ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnus atlikti kratą M.Gelažniko parduotuvėje „Roberto Cavalli Class VIP”.

Pirmadienį po kelias valandas trukusios kratos pareigūnai konfiskavo 108 prekes: kelnes, vyriškus kostiumus, moteriškas palaidines, aksesuarus, pažymėtus „Givenchy”, „Lamborghini”, „Emporio Armani”, „Gucci”, „Dunhill”, „Roberto Cavalli”, „Dolce &Gabbana”, „MaxMara”, „Moschino”, „Tommy Hilfiger”, „Hermes” prekių ženklais. Policija mano, kad minėtos prekės – klastotės.

Primename, kad M.Gelažnikas DELFI teigė, kad už produktų tikrumą atsako tiekėjai. „Aš esu pirkėjas, kaip ir visi turintys franšizę. Fabrikas išduoda dokumentus, kurie garantuoja autentiškumą. Jie atsako už savo produktą. Aš jais remiuosi. Lauksiu ekspertizės išvados. Jei bus kažkas ne taip, aiškinsimės su tiekėjais Italijoje arba jie aiškinsis su policija. Manau, jie sugebės apsiginti“, - sakė M. Gelažnikas ir užsiminė, kad skundas, kurį gavo policija, gali būti nesąžiningos konkurencijos pavyzdys.

Tuo tarpu „Vilniaus dienos” kalbinti M. Gelažniko klientai netiki, kad parduotuvėje buvo prekiaujama klastotėmis. „Marius seniai prekiauja ir žino, kas yra originalas, todėl tuo sunku patikėti. Negaliu kaltinti Mariaus ir net jei įrodys, kad prekės išties padirbtos, morališkai palaikau jį, nes jis – mano bičiulis”, - teigė stilistas Mantas Petruškevičius.

Verslininkė Danguolė Stachura taip pat teigė, kad M. Gelažnikas ne tik linksmas, bet ir sąžiningas žmogus. „Jei tai įvyko, neabejoju, kad tai ne Mariaus, o tiekėjų klaida”, - teigė M. Gelažniko klientė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)