Renginys papildytas edukacine programa – kompozitoriaus P. Čaikovskio kūrybos pristatymu bei ekskursija po Užutrakio dvaro rūmų sales. Charizmatiškasis vakaro vedėjas V. Gerulaitis intriguos dar negirdėtais faktais apie P. Čaikovskio gyvenimo kelią.

Trys vakaro „mūzos“ – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventės, visos su kandžiuoju V. Gerulaičiu susidūrusios dar pirmajame kurse: „Niekada neužmiršiu Viktoro Gerulaičio paskaitų. Sėdėdavome visi išsižioję ir klausydavom jo paskaitų, kuomet apie kompozitorius ir jų sukurtą muziką išgirsdavome tokių įdomybių, kokių neperskaitytume nei viename vadovėlyje“, - dalinosi pianistė B. Asevičiūtė.

Užutrakio svečius maloniai priims rūmų šeimininkai, tad bus galima apžiūrėti eksponuojamą parodą, pasiklausyti kultūrologės Linos Sokolovaitės pasakojimo apie Užutrakio dvaro bei čia gyvenusių grafų šeimos istoriją, o taip pat apie šiuo metu vykstančius restauravimo darbus.

Koncertą organizuoja vokalinės muzikos iniciatyvų grupė „United Voices“ bei Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija, maloniai kviečiantys apsilankyti Užutrakio rūmuose. Siekdami, kad edukacinės idėjos lengviau pasiektų jaunimo auditoriją, organizatoriai siūlo ypatingas nuolaidas moksleiviams ir studentams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją