Neskaitant prestižinio automobilių segmento atstovų BMW, „Mercedes-Benz“ ir „Audi“, pernai „Kia“ tarp masinės automobilių gamybos kompanijų Europoje užėmė 13 vietą pagal pardavimus, turėdama 1,9 proc. rinkos.

Norėdama pasiekti užsibrėžtą tikslą, „Kia“ turės aplenkti savo partnerius „Hyundai“, taip pat „Škoda“ bei „Dacia“. O pardavimai per artimiausius 2 metus turės išaugti apie 71 proc., iki maždaug 450 tūkst. vnt. per metus. 2010 m. „Kia“ Europoje pardavė 262 527 automobilių.

„Galime ten (populiariausiųjų dešimtuke – red.past.) būti, nes turime produktą, ambicijų ir atstovybių palaikymą. Šiuo metu mūsų produktai yra geresni nei mūsų prekės ženklas yra vertinamas“, – sakė vienas „Kia Motors Europe” vadovų Paulas Philpottas.

Jis tikisi, kad „Kia“ pardavimai šiemet išaugs dar 15 proc. ir pasieks 300 tūkst. vnt.

Apie 60 proc. Europoje parduodamų „Kia“ automobilių yra gaminami šiame žemyne. „Cee'd“ ir „Sportage“ gaminami Zilinoje (Slovakija), o „Venga“ gaminama Čekijoje. „Picanto, „Rio“, „Sorento“, „Magentis“ ir šio modelio įpėdinis „Optima“ yra importuojami iš Pietų Korėjos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją