"Dabar esame per vieną žingsnį nuo galutinio problemos sprendimo. Iš esmės sutarta su investuotoju užbaigti sandorį pirminės sutarties rėmuose. Tam yra rezervuoti ir pinigai, reikia tik Vyriausybės sprendimo", - sakė P.Milašauskas. Vyriausybė turėtų pakeisti kai kurias "Vakarų laivų remonto" pardavimo sutarties sąlygas.

Seimo pirmininkas A.Paulauskas patvirtino, jog naujuoju "Vakarų laivų remonto" savininku turėtų tapti Talino laivų remonto įmonė, kuri perimtų ankstesnių investuotojų įsipareigojimus. Tačiau, pasak kitų šaltinių, norinčiųjų nupirkti Klaipėdos įmonę yra ir daugiau - į ją pretenduoja Latvijos, Lenkijos ir kitų šalių investuotojai.

64,97 proc. "Vakarų laivų remonto" akcijų 1999 metais įsigijusi Norvegijos įmonė "Western Invest" iki šiol neįvykdė visų savo įsipareigojimų ir neatsiskaitė su sandorį finansavusiu Latvijos banku "Parex". Pagal "Vakarų laivų remonto" privatizavimo programą investuotojas turėjo nusipirkti iš viso 92 proc. Klaipėdos įmonės akcijų.

Iki numatytos datos norvegams nesumokėjus likusių 24,779 mln. litų, Valstybės turto fondas šių metų kovo mėnesį kreipėsi į teismą, prašydamas nutraukti pardavimo sutartį. Tačiau Vyriausybė norėtų išvengti bylinėjimosi ir iki rugsėjo mėnesio, kai paskirtas pirmasis teismo posėdis, surasti kitą investuotoją.

Iki privatizavimo pelningai dirbęs "Vakarų laivų remontas" pastaruoju metu dirba nuostolingai.

Valstybės kontrolės duomenimis, 1998 metais bendrovė uždirbo 4 mln. litų grynojo pelno, o 1999 ir 2000 metais patyrė atitinkamai 17 mln. ir 15 mln. litų nuostolių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją