„Mes su (Aivaru – red. past.) Lembergsu pasistengėme, kad vyriausybėje būtų aptariamas greitkelių Liepoja-Ryga-Daugpilis įdiegimo planas. Dabartinė kelių infrastruktūra verčia tikėtis geresnių laikų. Latvijos keliai yra labai išdaužyti, visur yra gilios duobės. Krovinių Latvijoje pervežama labai daug, bet keliai yra blogi. Lietuvoje krovinių pervežama mažiau, todėl su jų kelių infrastruktūra kol kas mes dar negalime konkuruoti“, - paaiškino Liepojos meras.

U. Sesksas pridūrė, kad daugelis šalių yra suinteresuotos automobilių magistralių vystymu Latvijoje.

„Projektas bus įgyvendintas panaudojant Europos fondus. Be to, prie finansavimo prisidės Danija, Švedija ir Rusija. Šis projektas yra svarbus visoms šioms valstybėms. Pinigų reikės nemažai, nes kelias turi būti beveik tiesus, o tam reikės išpirkinėti privačias žemes ties magistralių statyba”, - paaiškino U. Sesksas.

Jei projektas bus baigtas tik 2013 m., greitkelių statyba ir įdiegimas Latvijoje užtruks ilgus metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją