„Lancia“ markės flagmanu taps „Thema“ sedanas, sukurtas pagal „Chrysler 300“. Europoje jis bus parduodamas nuo spalio. „Lancia“ vadovai tikisi, kad per metus pavyks parduoti 10-15 tūkst. „Thema“ sedanų. Apie 80 proc. „Thema“ pardavimų turėtų sudaryti turbodyzelinio 3.0 l, V6 variklio versijos (190 arba 224 AG), suderintos su 5 laipsnių automatine pavarų dėže.

Pirkėjams taip pat bus siūlomas ir „Chrysler 300“ montuojamas benzininis 3.6 l, 292 AG variklis, derinamas su 8 laipsnių automatinės pavarų dėžės. Hibridinė „Thema“ versija pasirodys kiek vėliau.

Naujasis „Thema“ kartu su „Chrysler 300“ bus gaminamas Ontario padalinyje Kanadoje. Anksčiau italai jau gamino „Thema“ modelį 1984-1994 m., kai nuo konvejerių nuriedėjo 358 tūkst. šio modelio automobilių.

Lancia Grand Voyager
Ženevos automobilių parodoje „Lancia“ taip pat pristatys „Lancia Grand Voyager“, sukurtą pagal „Chrysler Grand Voyager“. Naujasis italų vienatūris bus parduodamas nuo spalio ir pakeis „Phedra“ modelį.

Ženevoje debiutuos ir dar vienas naujas „Lancia“ modelis „Flavia“, kuris sukurtas pagal „Chrysler 200“. Parodos lankytojai išvys sedano ir kabrioleto versijas. „Automotive News“ rašo, kad italai vis dar neapsisprendžia, ar gaminti šį modelį, nes jau 2013 m. numatytas „Chrysler 200“ įpėdinio debiutas. Gali būti, kad europiečiams bus siūlomas tik „Flavia“ kabrioletas. Jeigu šio modelio gamyba bus patvirtinta, Europos rinkoje automobilis pasirodys 2012 m. pradžioje.

Naujasis „Ypsilon“ bus erdvesnis

Svarbiausia „Lancia“ naujiena Ženevoje taps naujasis kompaktinis hečbekas „Ypsilon“. Naujos kartos modelis sukurtas pagal prailgintą „Fiat Panda“ platformą ir bus parduodamas nuo birželio.

Naujasis „Ypsilon“ bus siūlomas tik kaip 5 durų modelis. Jis turės 300 mm ilgesnę važiuoklės bazę, lyginant su dabartiniu modeliu, todėl bus erdvesnis. Variklių gamą sudarys trys variantai: 0.9 l „TwinAir“ benzininis, 1.2 l benzininis ir 1.3 l dyzelinis.

„Lancia“ per metus tikisi parduoti po 130 tūkst. „Ypsilon“ automobilių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją