Duobėje apgadinus automobilį, patruliai vairuotojams išduoda eismo įvykį patvirtinantį dokumentą, kuris tampa rimtu argumentu reikalauti nuostolių atlyginimo net ir tuo atveju, jeigu transporto priemonė yra nedrausta. Tokios galimybės atsivėrė, kai teismai vairuotojų pretenzijas įvertino kaip visiškai pagrįstas ir įpareigojo savivaldybių administracijas atlyginti nuostolius.

Kauno savivaldybėje prieš porą mėnesių sukurta speciali komisija, kuri gali kompensuoti patirtą žalą be teismo. Tokiu būdu esą ketinama sutaupyti pinigų, nes, pralaimėjus bylą teisme, savivaldybei dar tenka atlyginti ir bylinėjimosi išlaidas.

„Komisija taikiai išsprendė ginčą su maždaug dešimt nukentėjusių vairuotojų”, – pirmaisiais susitarimais gyrėsi jos pirmininkas, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Algirdas Verbickas.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad pateikti prašymą komisijai atlyginti patirtus nuostolius gali tiek draudimo bendrovė, tiek nukentėjęs vairuotojas, nors ir neapdraudęs savo transporto priemonės. Būtina turėti policijos pareigūnų išduotą pažymą apie įvykį kelyje. Tuomet komunalinio ūkio skyriaus specialistas vyksta apžiūrėti nurodytos incidento vietos, o tada belieka susitarti dėl išmokos sumos. Vairuotojo sąskaitą pinigai pasiekia maždaug per mėnesį po pranešimo pateikimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)