Pagal odos būklę “moters amžių” sąlyginai galima dalinti į penkias amžiaus grupes. Kremo pasirinkimas, atsižvelgiant į jo sudedamąsias dalis, priklauso nuo odos tipo, individualios reakcijos į kiekvieną komponentą, asmeninio skonio ir pomėgio. Tačiau egzistuoja pagrindiniai principai odos priežiūrai, priklausomai nuo amžiaus grupės.

Merginoms nuo 17-os iki 22-ejų metų, jeigu nėra jokių odos problemų, kremu pakanka teptis vieną kartą per dieną – nakčiai. Vakare reikia nuvalyti makiažą vandeniu ir putojančia žele, nuprausti veidą negazuotu mineraliniu vandeniu ir patepti lengvos tekstūros maitinančiu kremu, neturinčiu savo sudėtyje hormonų.

Dieną oda turi kvėpuoti. Nevertėtų piktnaudžiauti toniniais kremais, geriau naudoti lengvą birią pudrą.

Nuo 22-ejų iki 30-ies – vakarinė ceremonija ta pati: prausimas su putojančia žele ir maitinantis kremas. Arčiau 30-ies efektyvūs ir gerai veikia kremai su liposomomis, stabdantys odos senėjimo procesą. Du-tris kartus per savaitę ryte reiktų naudoti drėkinantį kremą.

Šio amžiaus moterims atsiranda pirmosios vos pastebimos raukšlelės apie akis, todėl profilaktiškai reiktų pasirūpinti tomis probleminėmis zonomis, patepti jas kremu, balzamu ar aliejumi, skirtu tik paakiams.

Nuo 30-ies iki 40-ies reikalingų kosmetinių priemonių krepšelis gerokai padidėja. Kasdien odą reikia tepti saugančiais nuo aplinkos poveikio ir drėkinančiais kremais. Vakarais raukšlių zonas rekomenduojama tepti kremais, sudėtyje turinčiais placentos.

Vakariniam odos valymui jau nebetinka žele ar vanduo – metas naudoti pienelį arba toniką, skirtą makiažui nuvalyti. Nakčiai būtinas maitinantis kremas, stabdantis odos senėjimo procesą, ir specialus kremas paakiams.

Kartą per savaitę reiktų pasidaryti maitinančias kaukes. Porą kartų į metus vertėtų praeiti masažo kursus.

Nuo 40-ies iki 53-ejų – šiame amžiuje iš visų odos priežiūros priemonių efektyviausios yra kaukės. Švelnias vaisių daržovių kaukes reiktų dėtis kaip galima dažniau, o maitinančias – ne rečiau kaip du kartus per savaitę. Dieną reiktų naudoti stipriai drėkinantį kremą, kuris tiktų ir kaip makiažo pagrindas.

Naktinio kremo sudėtyje turėtų būti vitaminų A, B, E, o turinčioms sausą ar mišrią odą – ir lanolino. Moterims virš 50-ies patartina naudoti kremus, kurių sudėtyje yra hormonų. Kelis kartus per metus vertėtų praeiti liftingo kursus.

Lūpoms drėkinti įsigykite specialų aliejų ir naudokite jį kasdien. Pas masažistę rekomenduojama apsilankyti kur kas dažniau – bent kas keturis mėnesius. Praverstų kosmetinis vibromasažuoklis, stimuliuojantis veido raumenis.

Moterims, vyresnėms nei 53-eji tinka tos pačios priemonės, kaip ir ankstesnei amžiaus grupei, tik naudojamos turi būti dažniau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją