Sausio 1 d. vakarinėje Baltijos pakrantėje liko tik dvi Baltijos seserys, dvi Baltijos tautos. Latviams ir lietuviams tai gali reikšti naujos epochos pradžią, rašoma straipsnyje.

„Šiuo metu tarp Baltijos kaimynių nėra sutarimo. Pvz., klausimas dėl dujų. Metų pabaigoje Latvija gavo iš „Gazprom“ 15 proc. nuolaidą dujoms, o Lietuva skundėsi Europos Komisijai, kad yra šantažuojama Rusijos koncerno. „Būtina aiški ir tvirta valstybinė pozicija, naujas susitarimas „Lietuva-Latvija“. Bet kol kas iki užkimimo stengiamės vieni kitus perrėkti“, – pabrėžė lietuvis filosofas.

Jo nuomone, Latvijai ir Lietuvai reikia skubiai sukurti ekonominę komisiją, kuri turėtų galios formuoti santykius su Europos Komisija, Maskva, Skandinavija ir kitais, antraip per investuotojus po vieną bankrutuosime. O kad Lietuva ir Latvija atstovautų savo interesams, reikalinga ekonominė konfederacija.

„Be abejo, reikia pagalvoti ir apie bendrą valiutą, tarkim, baltą. Dabar šis pasiūlymas gali pasirodyti juokingas, bet juk ir Švedija, būdama ES nare, neatsisakė savo pinigų“, – pabrėžė straipsnio autorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)