2010 metų gegužės mėnesį Rusijos nacionaliniai prokurorai kartu su Valstybinės kelių eismo saugumo inspekcijos (VKESI) inspektoriais ėmėsi identifikuoti piliečius, kuriems, nepaisant medicininių kontraindikacijų, buvo išduoti vairuotojo pažymėjimai. Be to, Rusijos generalinė prokuratūra pradėjo tirti, ar VKESI darbuotojai bei medikai neprisidėjo prie neteisėtų medicinos pažymų ir vairuotojų pažymėjimų išdavimo asmenims, kuriems įstatymas draudžia vairuoti automobilius.

Po patikros paaiškėjo, kad Baškirijoje buvo neteisėtai išduota 900 vairuotojų pažymėjimų, Tatarstane – daugiau nei 500, Kirovo srityje – 400, Sverdlovsko srityje – 300, Krasnodaro krašte – 300, Voronežo srityje – 200, Kalugos srityje – 200. Generalinės prokuratūros atstovų nuomone, pagrindinė didelio alkoholikų ir narkomanų skaičiaus kelyje priežastis yra tai, jog nėra „tinkamos sąveikos“ tarp VKESI pareigūnų ir medicinos įstaigų, išduodančių pažymas apie sveikatą, reikalingas, norint gauti vairuotojo pažymėjimą.

2009 metais Rusijoje 31 tūkstantis vairuotojų neteko vairuotojų pažymėjimų dėl vairavimo apsvaigus nuo narkotinių medžiagų. 2008 metais tokių buvo 25 tūkstančiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją