Kaip jau skelbta, sausio pradžioje „Renault“ nušalino tris savo darbuotojus nuo einamų pareigų, įtarusi juos ekonominiu šnipinėjimu. Toks sprendimas buvo priimtas atlikus vidaus tyrimą, kurio metu paaiškėjo, kad darbuotojai parduodavo trečiajai šaliai duomenis apie elektrokarų akumuliatorius.

Neoficialiais duomenimis, technologijos buvo parduotos tarpininkams, kurie, savo ruožtu, galėjo pardavinėti jas Kinijos automobilių gamintojoms, tačiau nei Prancūzijos vyriausybė, nei kompanija „Renault“ nepatvirtino šios informacijos.

Be to, „Renault“ atsisako skelbti darbuotojų, įtariamų šnipinėjimu, pavardes tol, kol tyrimą atliks oficialiosios institucijos.

Tuo tarpu Prancūzijos valdžia jau pasmerkė kompanijos „Renault“ veiksmus, rašo „Bloomberg“. Pasak Prancūzijos pramonės ministro Eriko Besono (Eric Besson), automobilių gamintoja neperspėjo vyriausybės dėl galimo informacijos nuotėkio ir vidaus tyrimo atlikimo. Kartu jis priminė, kad būtent valstybė yra stambiausia kompanijos savininkė, - šiuo metu jai priklauso 20 proc. „Renault“ akcijų paketas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją