Romualdas Inčirauskas (g. 1950) – skulptorius, medalininkas, tapytojas. Baigė Telšių taikomosios dailės technikumą, metalo plastiką Estijos dailės institute. Nuo 1979 m. dėsto Vilniaus dailės akademijos Telšių dailės fakultete. Nuo 1998 m. yra docentas, nuo 2010 m. – profesorius.

„Romualdo Inčirausko lietuvių metalo meno arenoje neįmanoma nepastebėti. Jei ne dėl monumentalių kūrinių viešosiose erdvėse - „Meška“ Telšių turgaus aikštėje ar bareljefais nuklotos Telšių Šv. Antano Paduviečio katedros durų, monumentalių projektų, kurie ilgam išlieka juos regėjusių atmintyje, tai kad ir dėl medalių, padariusių įtaką daugeliui, ar tiesiog – dėl originalios skulptūrinės plastikos“, - apie menininko kūrybą rašo menotyrininkė Jurgita Ludavičienė.

„Pastovus ir sąžiningas, pasišaipantis pats iš savęs ir visų kitų, valdantis formą ir plokštumą Romualdas Inčirauskas kuria savo originalų – griežtą ir tvirtą, kartais rūstų, kartais šelmišką metalinį pasaulį“, – tęsia J. Ludavičienė.

Parodos atidarymo dieną miestiečiai yra kviečiami kartu su menininku leisti į kelionę po metalo plastikos ir medalių slėpinių pasaulį. R. Inčirauskas papasakos apie darbus, ekspozicijos ašį – Žemaitijos krikštą.

Ekspozicijos lankytojams ekskursija numatoma sausio 19 d. 19 val. Susitikimas moksleivių grupėms planuojamas sausio 19 d. 15 val. Būtina išankstinė registracija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją