„Žiemą savivaldybės, valydamos gatves, susiduria su problema. Policija gali nutempti tik automobilius, stovinčius vietose, kuriose ženklais draudžiama stovėti. Tačiau pareigūnai netenka galių, kai automobiliai stovi tose vietose, kuriose leidžiama juos statyti. Žiemą, kai daug prisninga, gatvės ir taip susiaurėja, o šalikelėse sustatyti automobiliai jas dar susiaurina. Juk negalime pristatyti visose gatvėse naujų ženklų. Todėl ir siūlau keisti įstatymą, kad priverstinai transporto priemonė galėtų būti nuvežama iš vietų, kur leidžiama joms stovėti, jei ji trukdo gatvių valymui ir tvarkymui“, - sakė meras.

A. Kupčinskas taip pat siūlo įteisinti tvarką, kad savininkai, automobilių, paliktų nepažeidžiant Kelių eismo taisyklių ar kitų teisės aktų reikalavimų, neturėtų mokėti už automobilių nutempimą, o tik būtų informuoti, kur galima atsiimti transporto priemonę.

Šiuo metu galiojančiame Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme numatyta, kad priverstinai transporto priemonė gali būti nuvežama iš vietų, kur leidžiama transporto priemonėms stovėti, jei trukdo valstybės institucijoms ar tarnyboms atlikti gelbėjimo darbus arba likviduoti avarijos padarinius, ir iš vietų, kurios turi būti atlaisvintos dėl rengiamo oficialaus vizito.

Šiuo atveju transporto priemonės savininkas ar valdytojas neatlygina išlaidų, susijusių su transporto priemonės priverstiniu nuvežimu.

Kauno meras siūlo inicijuoti Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymo 33 straipsnio 2 dalies pakeitimus papildant minėto straipsnio 2 dalį nuostata, kad priverstinai transporto priemonė gali būti nuvežama iš vietų, kur leidžiama transporto priemonėms stovėti, į kitą vietą, jei trukdo tų vietų valymui ir tvarkymui savivaldybių vykdomųjų institucijų prašymu.

Kauno gatves prižiūrinti bendrovė „Kauno švara“ jau savaitę miesto gatves valo bendradarbiaudama su policija. Pareigūnai apžiūri gatvėse paliktus automobilius, pagal registracijos numerius suranda savininkus ir perspėja juos nurodytą dieną automobilius patraukti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją