Moterys buvo kaltinamos neištikimybe, paleistuvyste ir meile vietiniams aborigenams, kurie jas ir užkrečia įvairiausiomis ligomis. Tačiau anglų profesorė Jessica Mcguire padarė išvadą, kad moterys yra visiškai nekaltos. Daugeliu nemalonių ligų jos gali užsikrėsti besidegindamos ant paplūdimio smėlio.

Karališkojo medicinos instituto daktarė J. McGuire ištyrė šimtų viešųjų Viduržemio jūros paplūdimių smėlio pavyzdžius. Beveik visuose buvo bakterijų, galinčių pakenkti žmonių sveikatai.

„Žinoma, jei tiesiog gulėsite ant smėlio, nieko blogo nenutiks. Tačiau moters organizmas yra toks, kad, ilgą laiką gulint ant smėlio, jis gali pakliūti ir į moters lytinius organus. O smėlyje esančios bakterijos, patekusios į makštį, sukelia įvairiausius uždegimus. Deja, bet jūros vanduo šiuos uždegiminius procesus paskatina“, - sakė profesorė.

Sausas maudymosi kostiumėlis – sveikatos garantija

Tačiau panikuoti ir vietoj mielų smėlėtų paplūdimių rinktis akmenuotus neverta. Lepintis ant šilto aksominio smėliuko galima, nes apsisaugoti nuo nemalonių ligų nėra taip sudėtinga. Moterims tereikia laikytis vienos pagrindinės taisyklės - visuomet paplūdimyje turėti du maudymosi kostiumėlius.

„Prie šlapių kelnaičių smėlis lengvai prilimpa, tad išauga ir tikimybė užsikrėsti. Todėl po maudynių būtina persirengti sausu maudymosi kostiumėliu. Tai apsaugos ne tik nuo užsikrėtimo nemaloniomis ligomis, bet ir nuo peršalimo“, - paaiškino profesorė J. McGuire.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją