Koncertuose skambės J. S. Bacho „Trilogija“ iš „Instrumentuotės menas“, A.Raskatovo, S. K.Tickmayerio ir R. Šerkšnytės aranžuotės bei „Koncertas smuikui, obojui ir styginiams“, G. P.Telemanno „Koncertas altui ir styginiams“, H. M.Goreckio „Trys senovinio stiliaus pjesės“, F. Chopino „Koncertas fortepijonui Nr. 1.“

Šventiniai koncertai vyks gruodžio 28 d. Kaune, VDU Didžiojoje Auloje, gruodžio 29 d. – Klaipėdos koncertų salėje, gruodžio 30 d. – Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, Vilniuje.

Apie atlikėjus:

Baltijos šalių jaunimo orkestras „Kremerata Baltica"
Prieš 13 metų smuiko legendos Gidono Kremerio suburtas orkestras, kuriame groja Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Rusijos muzikantai, sulaukė pasaulinio pripažinimo ir sėkmės.

Savitas kūrybos braižas jį išskiria iš kitų pasaulio kamerinių orkestrų. Orkestro biografijoje – žymiausios pasaulio salės, solistai, dirigentai, žinomos įrašų studijos ir net 19 įrašytų kompaktinių plokštelių. Už vieną jų – „After Mozart“ 2002 m. muzikantai pelnė „Grammy“ apdovanojimą.

Per sezoną orkestras surengia apie 60 koncertų. „Kremerata Baltica" maršrutuose dar nebuvo tik Antarktidos ir tokių šalių kaip Namibija, Šiaurės Korėja, Prancūzų Gajana.

Nespėję išsikrauti lagaminų, „Kremerata Baltica" muzikantai neskaičiuodami laiko puola repetuoti naujų programų. Tokį gyvenimo tempą gali išlaikyti tik jauni žmonės.

Todėl šio orkestro narių amžiaus vidurkis per gyvavimo metus mažai pasikeitė: šiandien jis yra 28-eri metai. Tačiau net ir keičiantis „Kremerata Baltica" sudėčiai, nepaprastas orkestro meistriškumas išlieka jo vizitine kortele.

Pianistas Lukas Geniušas

Triumfavęs jau aštuoniuose konkursuose ir koncertavęs su garsiais pasaulio orkestrais jaunasis pianistas nuo paauglystės publiką stulbina savo virtuoziniais sugebėjimais.

Muzikos pojūtis – šio atlikėjo kraujyje. Jis yra Lietuvos nacionalinės premijos laureato pianisto Petro Geniušo ir Maskvos P.Čaikovskio konservatorijos fortepijono profesorės Ksenijos Knorre sūnus.

Po šiemetės sėkmės Varšuvoje prestižinio 16-ojo Fryderyko Chopino tarptautinio pianistų konkurso (II konkurso vieta) bei Solt Leik Sityje (JAV) vykusiame 15-ajame Ginos Bachauer konkurse (aukso medalis) L.Geniušo muzikalumas ir profesinė branda atsidūrė pasaulio muzikinės visuomenės dėmesio centre.

JAV spauda lietuvį pripažino vienu perspektyviausių Europos pianistų. Lenkų kritikai žavėjosi nepaprastu Luko sugebėjimu perteikti F.Chopino muzikos lyrizmą ir veržlų polėkį. Nuo 2008 m. L.Geniušas tęsia fortepijono studijas Maskvos P.Čaikovskio konservatorijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją