Iš Europos Sąjungos šalių Vokietija yra pirmoji, kurioje "Lex System" pradėjo vykdyti vietinių siuntų gabenimą, pritaikydama pažangiausius IT sprendimus siuntų valdymo procesams.

Nuo šių metų pradžios "Lex System" pradėjo vietinių siuntų gabenimą Vokietijos viduje. Pasak įmonės vadovo p. Nerijaus Čelkono, Vokietija pasirinkta neatsitiktinai: patogi geografinė padėtis (pagrindinės Europos tranzitinės magistralės eina per šią šalį), stabili šalies ekonomika ir puikiai išplėtota infrostruktūra leidžia tikėtis, kad LEX SYSTEM įsitvirtins naujojoje rinkoje.

“Lex System" savo klientams gali pasiūlyti puikiai išvystytą elektroninės komercijos modelį, kai klientas tiesiog internete vykdo užsakymų perdavimą, atsispausdina siuntų ženklinimui reikalingas etiketes, užsisako bet kokio tipo pakuotes, seka vietinių siuntų judėjimą, valdo ir vėliau archyvuoja savo siuntų srautus, kiekvieną rytą gauna elektronines ataskaitas elektroniniu paštu apie siuntų pristatymą, už suteiktas paslaugas taip pat atsiskaito internetu. Visa tai Lex System suteikia pranašumą net prieš didžiausias Vakarų siuntų gabenimo kompanijas”, - teigia produkto vadovas Vokietijai Vlad Bozkoff.

“Proudfoot Consulting” tyrimų agentūra atliko vadovų iš 200 įmonių Vokietijoje, Austrijoje, Prancūzijoje, D.Britanijoje. apklausą 43 proc. Vokietijos įmonių ketina plėtoti savo veiklą naujose ES šalyse, o 13 proc. respondentų prioritetus veiklai plėtoti skyrė Lietuvai. Pasak p.N. Čelkono, tai rodo, kad mūsų šalis yra patikima ir perspektyvi verslo partnerė.

Vokietija – pirma šalis iš Europos Sąjungos bloko, kurioje "Lex System" užsiima vietinių siuntų gabenimu. Nuo 2002 m. kompanija savo veiklą pradėjo Latvijoje ir Estijoje, kur per metus siuntų skaičius padidėjo dvigubai.

Šiose šalyse vis dar didėja tendencija, kai kompanijos atsisako savo transporto padalinių, automobilių parko ir vairuotojų, kurie iki šiol rūpinosi prekių pristatymu. Tai vyksta dėl verslo procesų ir įmonių išlaidų optimizavimo. Kurjerių teikiamos siuntų pristatymo paslaugos - daug pigesnės ir kokybiškesnės.

Tuo tarpu Vokietijos rinkoje, kur logistikos centrai dirba kelis dešimtmečius, įsitvirtinti reikia kitokios motyvacijos: augantys ekonomikos rodikliai, besiplečiantis verslo ryšių tinklas, nuolat augantis poreikis apsikeisti verslo informacija ir palankus klientui siuntos pristatymo greičio-kokybės-paslaugos kainos santykis.

Nuosekliai ir sėkmingai "Lex System" plečiantis į kaimynines rinkas, atsiperkančios investicijos nukreipiamos į prekinio ženklo žinomumo didinimą, klientų aptarnavimo kokybės gerinimą, IT sistemas, užtikrinančias tikslų siuntų valdymo procesą ir į šiuolaikiškos prekių distribucijos tobulinimą, sakoma pranešime spaudai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją