Statybos parodos "Litexpo" centre pradėtos rengti nuo 1991 metų. Nuo 1994 metų jos vyko du kartus per metus: rudenį - statybos ir technologijų paroda "Statyba", pavasarį - statybos ir remonto paroda "Resta".

Nuo 2001 m. buvo palikta tik viena, plačiai ir visapusiškai apimanti įvairias statybos temas, - pavasarį vykstanti paroda "Resta". Kadangi tinkamesnis dalyviams laikas - pavasaris, rudenį vykusią statybų parodą pakeitė siauresnės specializacijos paroda "Techninė pastatų ir vidaus įranga".

Pradėjus organizuoti plačios tematikos statybų parodą kartą per metus, jos apimtys dar labiau išaugo. Dabar "Resta" yra didžiausia statybų paroda Baltijos šalyse. Pagal užimamą plotą ir dalyvių skaičių jos nepralenkia ne tik statybų, bet ir kitos tematikos parodos.

Nemažėjantį statybų parodų populiarumą, be abejo, įtakoja ir bendra situacija šalies statybų rinkoje. Statistikos departamento duomenimis, 2003 metais Lietuvos statybos bendrovės atliko darbų 16 proc. daugiau nei 2002 metais.

Pasak Aplinkos ministerijos sekretoriaus Juliaus Laicono, parodoje ''Resta 2004'' lankytojai galės susipažinti su statybinėmis medžiagomis ir gaminiais, interjero apdailos medžiagomis. Nemažai firmų pateiks vėdinimo, šildymo įrenginius, statybinę techniką, statybos ir remonto paslaugas.

Jau trečius metus parodoje vyksta geriausių stendų konkursas. Renkami geriausios architektūros, geriausio grafinio dizaino, kokybiškiausiai atliktas ir funkcionaliausias stendai. Šiemet norą dalyvauti konkurse pareiškė per 40 firmų.

Stendų konkursą rengia Lietuvos stendų statytojų asociacija LIPSTA kartu su "Litexpo", Lietuvos architektų sąjunga, Lietuvos grafinio dizaino bei Lietuvos statybininkų asociacijomis.

Parodoje, kaip ir kasmet, vyks aktualūs renginiai specialistams - konferencijos, seminarai, produktų ir technologijų pristatymai, veiks nemokamas konsultacinis centras.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją