Woman.delfi.ua pateikia 8 kategorijas daiktų, kuriuos dovanoti rizikinga.

1. Alkoholiniai gėrimai

„DELFI Woman“ skaitytoja Irina atsiuntė juokingą istoriją: „Pernai per šventes bendradarbiai įteikė man šampano butelį. Kadangi namuose jų turiu daugiau nei būtina, nusprendžiau perdovanoti šią dovaną draugei iš kito skyriaus, bet prieš tai, nusprendusi pajuokauti, ant etiketės pieštuku nupiešiau kryželį.

Ir štai neseniai „mano“ butelis grįžo – šampaną per gimtadienį, kuris buvo spalio mėn., man padovanojo mūsų vyriausioji buhalterė. Paaiškėjo, kad šis butelis buvo perdovanotas dar 4 žmonėms, kol galiausiai grįžo pas mane. Todėl manau, kad alkoholis nėra universali dovana, nes toli gražu ne visi jį vartoja!“

2. Bižuterija

Paprastai kokybiški ir brangūs papuošalai dovanojami tik per asmenines šventes, pvz., gimtadienius. O per Kalėdas bandoma atsipirkti simboliškomis pigiomis apyrankėmis ir karoliais.

3. Saldainiai

Dauguma moterų paniškai bijo žiemos švenčių, žinodamos, kad neišvengiamai priaugs svorio. Ir jei moteriai, kuri jau morališkai ruošiasi po švenčių laikytis dietos, įteiksite saldainių – ji neabejotinai nusivils.

4. Minkšti žaislai

Žaisliukus dovanoja žmonės, kurie neturi fantazijos arba kurie nenori ieškoti originalios dovanos. Greičiausiai, padovanotas žaislas bus padėtas prie kitų panašių dovanų ir po kurio laiko pamiršite, kas konkrečiai jums jį padovanojo.

5. Kulinarijos knygos

Gavęs tokią dovaną žmogus gali įsižeisti, nes pamanys, jog taip užsimenate, kad jis (ji) nemoka gaminti. Be to, taip parodote, kad nelabai ilgai mąstėte, ką padovanoti. Abu variantai įžeidžia.

6. Lieknėjimo priemonės

Kremai nuo celiulito, lieknėjimo diržas, kalorijų skaičiuoklė – tokių dovanų nenorėtų gauti jokia moteris, nes jas gavusi iškart susimąsto apie savo figūros problemas.

7. Virtuvės rinkiniai ir puodeliai

Gavusi tokią dovaną moteris pagalvoja: „Nejau visą gyvenimą taip ir stovėsiu prie viryklės?“ Juk kiekviena moteris nori gauti originalią dovaną arba bent jau padovanotą iš širdies. Kartais atrodo, kad atvirukas arba rankų darbo smulkmenėlė yra daug vertingesni nei brangesni, tačiau banalūs daiktai.

8. Nuotraukų rėmelis

Tokia dovana taip pat parodo, kad dovanojančiam žmogui jūs nelabai rūpite – juk rėmelį galima nupirkti beveik kiekvienoje parduotuvėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją