Kauno energija" šilumą perka iš Kauno termofikacinės elektrinės (KTE). Spalį įmonė šilumos gamintojams nebuvo pervedusi 6 mln. Lt. Skaičiuojama, kad jau šio mėnesio pabaigoje „Kauno energija" KTE bus skolinga 23 mln. Lt.

„Šilumos pirkimo-pardavimo sutartyje nurodoma, kad už uždelstą apmokėjimo dieną pirkėjas moka pardavėjui delspinigius, o jei delsimas trunka ilgiau kaip 15 dienų, KTE turi teisę apriboti arba nutraukti šilumos tiekimą", - pabrėžė bendrovės „Kauno energija" generalinis direktorius Rimantas Bakas miesto savivaldybės administracijai adresuotame laiške.

Kauno miesto tarybos narė Jūratė Matekonienė perspėjo, kad artimiausiu metu laikinojoje sostinėje kils daugiau rimtų problemų. Suskaičiuota, kad gatvėms barstyti šį sezoną trūks net 23 mln. litų, apšvietimui - apie 2 mln. litų. Pinigų neužteks ir švietimo darbuotojų atlyginimams, socialiai remtiniems žmonėms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją