Interjero dekoravimo balta spalva taisyklės

Kad kambarys neatrodytų nuobodus, pasitelkite įvairius audinius ir raštus. Plačius baltus potepius būtinai derinkite su šlakeliu juodos spalvos. Truputėlis juodos (ar rudos) tarsi įrėmins baltą erdvę ir leis pailsėti akims. Tai galėtų būti tamsūs nuotraukų rėmeliai, šviestuvai ar vienas kitas dekoratyvinis akcentas. Kad patalpa atrodytų harmoningai, jų turėtų būti keletas.

* Veidrodžiai padės praplėsti erdvę ir atspindės šviesą. Atkreipkite dėmesį į tai, kas juose atsispindės. Jei įmanoma, veidrodžius kabinkite ant sienos priešais langą. Tokiu atveju juose atsispindės ne tik natūrali šviesa, bet ir vaizdas pro langą.

* Baltame kambaryje puikiai atrodo aksesuarai iš stiklo ir krištolo. Jie vizualiai lengvi, tačiau suteiks kambariui formą ir reljefą.

* Ant židinio lentynos, komodos ar knygų lentynos sustatykite dekoratyvines detales. Gale tegul stovi aukščiausi, o priekyje - žemiausi daiktai. Tai gali būti veidrodėliai, nuotraukos baltuose ar juoduose rėmeliuose, baltos vazos ir baltos gėlės. Šie papuošimai suteiks kambariui reljefiškesnį įspūdį ir įdomumo. Išdėliokite ir kitus širdžiai mielus daiktelius, tokius kaip žvakidės ir dekoratyvinės dėžutės.

* Sofas ir kėdes apdenkite skirtingų atspalvių ir audinių užtiesalais, pagyvinkite pagalvėlėmis.

* Norėdami suteikti natūralumo įspūdį, baltą kambarį puoškite detalėmis iš medžio. Tai gali būti baldų rėmai, grindys, lubų papuošimai ar kitos detalės. Medžio papuošimai vizualiai sušildys šalta baltą patalpą.

Baltos sienos

Akinamai baltos sienos gali atrodyti nuobodžiai, todėl jas papuoškite paveikslais, veidrodžiais ir architektūrinėmis detalėmis arba pagyvinkite puošnesniais tapetais.

* Tapetai. Baltų tapetų tikrai nesunkiai rasite; be to, jie atrodo elegantiškai. Rafinuotumo suteiks ornamentai ar floristiniai motyvai.

* Dažai. Pabandykite išdažyti patalpą dviejų skirtingų atspalvių vertikaliomis ar horizontaliomis juostomis. Jei norite, kad kambarys būtų puošnesnis, elegantiškesnis ir originalesnis, galite naudoti trafaretus. Foną dažykite matiniais, o ornamentus - blizgiais dažais. Rezultatas bus subtilus, bet prabangus. Jei sienos medinės, jas išblukinę galite sukurti “shabby chic” įvaizdį.

* Architektūrinės detalės. Sienos atrodys gyvesnės, jei jas papuošite architektūrinėmis detalėmis, pavyzdžiui, dekoratyviais lipdiniais. Populiarus pasirinkimas - ant sienų sukabintos lėkštutės, tačiau lipdiniai padės sukurti dar įdomesnį įspūdį. Viena paprasta, bet elegantiška idėja - kompozicija iš didelių kvadratų. Rezultatas - baltas, tačiau reljefiškai įdomesnis kambarys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją