Tarpas tarp dantų buvo vienas iš madingiausių išskirtinių modelių bruožų per pastaruosius du sezonus. Tai prasidėjo su Australijos modelio Jessica Hart pasirodymu 2009 metų „Sports Illustrated swimsuit“ numeryje ir pasiekė kulminaciją tuomet, kai supermodelis, dabartinis Calvino Kleino veidas Lara Stone, tapo plakato apie diastemą mergina, rašo guardian.co.uk.

Jessica Hart
Štai Micko Jaggerio duktė Georgia – turinti gerai matomą tarpelį tarp dantų – neseniai puikavos ant "British Vogue" viršelio ir dalyvavo "Versace" ir "Hudson Jeans" reklaminėje kampanijoje.
Georgia Jagger
Neįprastas grožis yra pagrindinė mados industrijos tendencija, nors ir pastarieji madų demonstravimo šou ir reklaminės kampanijos taip pat sutelkė dėmesį į neįprastą išvaizdą.
Lara Stone
Raudonplaukės džiaugiasi mados renesansu. Žymiausio britų prekių ženklo „Mulberry“ paskutiniame madų šou visi dalyvavę modeliai buvo vario spalvos perukais. Kompanijos kūrybos direktorė Emma Hill teigė, kad tokią tendenciją paskatino suomių modelis Julia Johansen.

Prabangos prekių ženklo „Jigsaw“ rudens reklaminėje kampanijoje vaizduojamos dvi merginos ugniniais plaukais – Jessie Good ir Poppy Delevigne. Jessie Good yra vienos iš „Jigsaw“ steigėjų Belle Robinson dukra, ji ką tik pasirašė sutartį su top modelių agentūra „Storm“.

„Ji yra vienintelė raudonplaukė mūsų šeimoje – vargšelei Jessie nepatiko būti raudonplauke vaikystėje... - sakė B. Robinson. - Ji nebuvo panaši į nei vieną savo šeimos narį ir buvo kitokia nei jos draugai. Bet ji turi pačius nuostabiausius plaukus, ir po truputį jie pradėjo jai patikti.
Raudonplaukės yra vertinamos labiau, nes, 9 atvejais iš 10, tai yra jų natūrali plaukų spalva, taigi jos atrodo natūraliai, ko ir reikia šiuolaikiniams modeliams.“

Susižavėjimas natūralia išvaizda buvo akivaizdus per pastaruosius madų šou. 2010 metų „Prada“ rudens-žiemos kolekcijų pristatymuose merginos dėvėjo paprastus, bibliotekininkių tipo akinius. Ryškūs, natūraliai atrodantys antakiai buvo akcentuoti per „Chloe“ kolekcijos demonstravimą.

Modeliai per Marco Jacobso kolekcijos pristatymus buvo su šiurkščiu „rytas-po“ makiažu, o Narciso Rodriguezo šou Niujorke išsiskyrė netvarkingomis šukuosenomis.

„Pastebima tendencija, kad žmonės tolsta nuo įprastų matyti ant raudono kilimo stilizuotų įvaizdžių link natūralumo“, - sakė M. Jacobso kolekcijų plaukų stilistas Guido Palau po Marco Jacobso šou.

„Grazia“ grožio direktorė Liz Hambleton sutiko: „Aš manau, mes persistengėme su tobulumu ir šiuo metu ieškome kažko realesnio. Ne blizgučiai ar dirbtinis įdegis, o dantys su tarpais, strazdanos, dideli elegantiški akiniai paverčia kiekvieną žmogų asmenybe. Man labiau patiktų atrodyti kaip Lara Stones ir Karen Elsons, nei kaip Cheryl Cole.“

„Aš manau, kad neįprastos gražuolės geriausiai pademonstruoja dabartinius drabužius,- sakė „Vogue“ mados direktorė Harriet Quick. - Šiuo metu mada peržiūri klasiką ir yra susitelkusi į tikrų drabužių kūrimą. Šios merginos priverčia jus du kartus pasižiūrėti į demonstruojamą rūbą ir pamatyti madą kitoje šviesoje.

Tai tarsi grįžimas prie Paryžiaus grožio mantros, pagal kurią moterys atrodė natūraliai, bet dėl to turėjo nemažai stengtis. Žinoma, tam reikėjo skirti laiko ir pinigų, kad turėtum puikią odą, kurios nereikėtų slėpti kosmetika, ir plaukus, kurių nereikėtų ypatingai šukuoti. Puikus odos priežiūros režimas, ir jūs pamatysite skirtumą tarp buvimo su makiažu ir be jo.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją