Kanalo pranešime spaudai, kurį pasirašė TV3 televizijos generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė, teigiama, kad „metami kaltinimai dėl subjektyvumo yra išgalvoti, nepagrįsti – dauguma Lietuvos gyventojų mano, kad būtent TV3 televizija yra mažiausiai priklausoma nuo verslo ir politikų”.

Televizija kritikuoja komisija, kad ši reiškia nuomonę neištyrusi skundo. Taip esą kenkiama televizijai. „Įspėjame, kad, jei toliau tęsis kampanija prieš TV3 televiziją, imsimės teisinių gynybos priemonių, šią kampaniją vertindami kaip bandymą susidoroti su laisvu žodžiu”, rašoma pranešime.

Ketvirtadienį Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija išplatino pranešimą, kuriame įspėja televiziją TV3 dėl prodiuserio ir žurnalisto Kristupo Krivicko kuriamos laidos „Akistata”. Anot komisijos, šio prodiuserio laidos prasilenkia su elementaraus žmogiškumo principais.

Teismas buvo uždraudęs rodyti „Akistatos” medžiagą apie senolę, kuri esą yra vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės giminaitė – laidos anonsuose buvo teigiama, kad vaiko teisių apsaugos kontrolierė ja nesirūpina. Laida buvo parodyta, tačiau senolės vardas nebuvo minimas ir giminystės ryšys su E. Žiobiene neįvardintas.

„Jokios klaidos nebuvo. Kur buvo neprofesionalumas? Ta moteris turi labai artimas sąsajas su E. Žiobiene, ji – labai artimas šeimos narys, tai nėra atsitiktinė Žiobienė. Ne kraujo giminė, bet artimas šeimos narys. Tai mes labai gerai žinome, „Akistatos“ žurnalistai tai galėtų įrodyti“, - anksčiau DELFI teigė TV3 programų direktorius Jurgis Jefremovas.

Pasak J. Jefremovo, televizija stengėsi vykdyti teismo nutartį, tad neatskleidė močiutės tapatybės ir jos tikslaus giminystės ryšio su E. Žiobiene.

Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija rūpinasi žurnalistų profesinės etikos ugdymu, nagrinėja profesinės etikos pažeidimus, kuriuos padarė žurnalistai, viešosios informacijos rengėjai ar jų dalyvių paskirti atsakingi asmenys informuodami visuomenę, nagrinėja žurnalistų ir viešosios informacijos rengėjų ar leidėjų tarpusavio ginčus dėl Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso pažeidimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją