Manoma, kad moteris pasinaudos šia teise, nors būdama motinystės atostogose neprivalo to daryti.

Kaip sveikinti atžalos sulaukusią Seimo narę, kol kas nėra nutarta. Prieš išeidama nėštumo ir gimdymo atostogų moteris paliko Tautos prisikėlimo partijos frakciją ir papildė Mišrią Seimo narių grupę. Su jos nariais draugiškų santykių ji užmegzti dar nespėjo, todėl žinia apie kolegės šeimos pagausėjimą jiems buvo staigmena.

„Pirmiausia ji yra moteris, o paskui tik Seimo narė. Vaiko gimimas svarbiau nei bet kokios apkaltos. Todėl nenustebčiau, jei ji nuspręstų ir nedalyvauti rytdienos balsavime. O jei dalyvaus, būtinai sulauks mūsų sveikinimų", - sakė Mišrios grupės narys Žilvinas Šilgalis.

„Net nežinau, kaip tokiais atvejais Seime būna. Gal Seimo pirmininkė iš tribūnos pasveikins? Juk tai nepaprastas įvykis. Seimo narės moterys kadencijos metu labai retai susilaukia vaikų", - sakė kita grupės narė Agnė Zuokienė.

A.Baukutė - trečioji parlamentarė nepriklausomos Lietuvos istorijoje, kuri kadencijos metu susilaukė atžalos. Pirmoji buvo Nepriklausomybės Akto signatarė, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatė Nijolė Oželytė, po to būdama Seimo nare atžalos sulaukė konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė.

Prieš dvi savaites gimęs sūnus – ketvirtoji A. Baukutės atžala. Du moters vaikai – Gintarė Marija ir Vakaris yra moksleiviai, sūnui Rapolui rugsėjį suėjo dveji.

DELFI dar rugsėjį rašė, jog A. Baukutė dvejus metus trunkančių motinystės atostogų imti neplanuoja, tačiau kiek truks moters nėštumo ir gimdymo atostogos, tiksliai negalėjo pasakyti ir Seimo narės padėjėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)