1 didelės vištos,
5 valg. šaukšt. aliejaus,
4-6 svogūnų galvučių,
8 šaukštų citrinos sulčių,
8 šaukštų acto,
1 lauro lapelio,
4 skiltelių česnako,
2 valg. šaukšt. garstyčių,
1-2 valg. šaukšt. sojos padažo,
1 čili pipiro ankšties,
3 baklažanų,
2-3 morkų,
žiupsnelio kajeno arba raudonųjų pipirų,
druskos ir juod. pipirų pagal skonį,
aliejaus kepimui,
400 g kus-kuso.
Gaminame:
1. Kus-kusą užpilkite vandeniu tiek, kad apsemtų ir palikite išbrinkti.
2. Vištą supjaustykite gabalėliais ir įtrinkite acto, citrinos sulčių, garstyčių, svogūnų ir prieskonių mišiniu – marinatu ir palikite kelioms valandoms.
3. Pamarinuotą vištieną truputį pakepinkite aliejuje.
4. Marinuotus svogūnus suberkite prie vištienos ir taip pat pakepinkite. Paskui suberkite į keptuvę stambiai pjaustytus baklažanus bei morkas ir įpilkite pusę stiklinės vandens. Užvirkite ir pakaitinkite 5 minutes. Išbrinkusį kus-kusą suverkite į kiaurasamtį ir uždėkite ant keptuvės su vištiena. Troškinkite kus-kusą garuose, o vištieną keptuvėje maždaug 30 min.
5. Pavirtą kus-kusą nuimkite, perliekite šaltu vandeniu, pamaišykite mediniu šaukštu, vėl uždėkite ant keptuvės ir virkite, kol visai suminkštės. Gatavą kus-kusą iškrėskite į dubenį, įpilkite kelis šaukštus aliejaus ir gerai išmaišykite. Pašlakstykite sultiniu nuo troškinio, aplink išdėliokite vištieną ir daržoves.
Skanaus!