Reikės:

1 didelės vištos,
5 valg. šaukšt. aliejaus,
4-6 svogūnų galvučių,
8 šaukštų citrinos sulčių,
8 šaukštų acto,
1 lauro lapelio,
4 skiltelių česnako,
2 valg. šaukšt. garstyčių,
1-2 valg. šaukšt. sojos padažo,
1 čili pipiro ankšties,
3 baklažanų,
2-3 morkų,
žiupsnelio kajeno arba raudonųjų pipirų,
druskos ir juod. pipirų pagal skonį,
aliejaus kepimui,
400 g kus-kuso.

Gaminame:

1. Kus-kusą užpilkite vandeniu tiek, kad apsemtų ir palikite išbrinkti.

2. Vištą supjaustykite gabalėliais ir įtrinkite acto, citrinos sulčių, garstyčių, svogūnų ir prieskonių mišiniu – marinatu ir palikite kelioms valandoms.

3. Pamarinuotą vištieną truputį pakepinkite aliejuje.

4. Marinuotus svogūnus suberkite prie vištienos ir taip pat pakepinkite. Paskui suberkite į keptuvę stambiai pjaustytus baklažanus bei morkas ir įpilkite pusę stiklinės vandens. Užvirkite ir pakaitinkite 5 minutes. Išbrinkusį kus-kusą suverkite į kiaurasamtį ir uždėkite ant keptuvės su vištiena. Troškinkite kus-kusą garuose, o vištieną keptuvėje maždaug 30 min.

5. Pavirtą kus-kusą nuimkite, perliekite šaltu vandeniu, pamaišykite mediniu šaukštu, vėl uždėkite ant keptuvės ir virkite, kol visai suminkštės. Gatavą kus-kusą iškrėskite į dubenį, įpilkite kelis šaukštus aliejaus ir gerai išmaišykite. Pašlakstykite sultiniu nuo troškinio, aplink išdėliokite vištieną ir daržoves.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją